Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


27. јун 2018.

У сусрет отварању Народног музеја у Београду! Крените у Мисију: Музеј!

Награде за најзанимљивије фотографије!

Креативни центар  позива све љубитеље уметности да се овог лета сликају с примерком књиге Мисија: Музеј испред неког музеја у Србији или у иностранству и да поставе слику на Фејсбук или Инстаграм са ознаком #мисијамузеј. Сваког месеца аутор најзанимљивије фотографије биће награђен романом тог издавача.

 

Мисија: Музеј Иване Нешић у издању Креативног центра је роман у којем је једна узбудљива авантура исплетена око једанаест дела српских и југословенских сликара, уз додатак каријатида Ивана Мештровића. Ауторка ова уметничка дела објашњава читаоцу сликовито, разумљиво и сугестивно, укључујући и занимљиве детаље из живота уметника, уз репродукције свих дела о којима говори. Сваки читалац ће понети бар неку од импресија из ове атрактивне музеолошке шетње: понос италијанског виноградара са истоимене слике Катарине Ивановић, сетну атмосферу Јесењег пута Саве Шумановића или музику боја у Пределу Јована Бијелића.

Ауторка Ивана Нешић већ се доказала као добар приповедач, о томе сведоче награде Невен и Раде Обреновић, као и то што је књига Зеленбабини дарови уврштена у обавезну лектируза 5. разред основне школе. Роман Мисија: Музеј наменила је старијим основцима али и свим младим љубитељима ликовног стваралаштва.

У књизи су коришћене репродукције Народног музеја уз илустрације које је урадио Борис Кузмановић.


21. јун 2018.

Летње вести из Креативног центра 2018.

За прве дане лета припремили смо ЛЕТЊЕ ВЕСТИ ИЗ КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА - прелистајте наш билтен и сазнајте све о нашим новим књигама, продајним акцијама, као и осталим новостима из наше издавачке куће.


21. јун 2018.

Књиге за распуст - три књиге за мање од 1000 динара

Као и претходних година, Креативни центар припремио је читаоцима свих узраста одличне књиге за лето по изузетно повољним летњим ценама!

Од 20. јуна до 30. августа у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30) и на сајту очекују вас занимљиви комплети књига за различите узрасте с попустом и до 50%.

У понуди је осам комплета књига. Сваки се састоји од три књиге намењене одређеном узрасту и кошта мање од 1000 динара. 

У летњим пакетима књига најмлађе читаоце очекују занимљиве картонске сликовнице и преклапалице; предшколцима су намењене интересантне књиге с налепницама и задацима; посебни комплети за читање и вежбање преко распуста обрадоваће ученике нижих разреда основне школе, а старији основци и средњошколци могу се забавити уз одличне романе по избору уредника из Креативног центра.


21. јун 2018.

Нова књига Весне Алексић - Сазвежђе виолина

Ана је девојчица из Ниша која воли групу Клеш и Моцарта, а Тијана цура из малог места покрај Мораве која обожава Вивалдија. Заједно, оне представљају Сазвежђе виолина, таленте надалеко познате ћупријске гудачке школе. Сан им је да освоје свет својом беспрекорном амалинском свирком. Али тај свет почиње незадрживо да се мења после пада Берлинског зида.

Нов роман Весне Алексић Сазвежђе виолина је прича о одрастању генерације X – деце рођене осамдесетих година прошлог века. Данас су то зрели људи који се сећају првих гломазних компјутера, видео-игрица са џојстиком и бесомучног крчања приликом прикључивања на интернет. Одрастали су у ратовима и демонстрацијама, уз добру музику, филмове и стрипове. Били су сведоци прекрајања атласа и још као деца војни и политички коментатори, као и музички и модни. Били су заљубљеници у своје снове и истовремено њихови заробљеници, као што се то догађа у свачијој младости.

Како је у тим узбурканим временима, као са страница црнобелих стрипова, дошло до великог изливања зла у стварност? Како то зло још облаже наше животе и како му се можемо супротставити? Како пронаћи невидљиво сазвежђе у свеопштој тами? То су само нека од питања на која покушава да одговори ова нежна и у исти мах опора прича, намењена новој генерацији – миленијалцима, који такође имају право на снове, али и на неке одговоре.
Књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


21. јун 2018.

Каубој Коста – нови серијал за читаоце почетнике

Ево прилике за најмлађе да уживају и унапреде своје читалачко самопоуздање читајући четири књиге о Каубоју Кости
Сигурни смо да ћете брзо заволети овог необичног главног јунака, који живи усред Дивљег запада, на ранчу Срећица, са својим верним пријатељицама свињом Цицом и кравом Ружом. Ранч је окружен густом шумом кактуса, која их штити од бандита и којота, али због које их скоро нико не посећује. Ипак, живот на ранчу Срећица никада није досадан.

Уживајте у овим веселим причама пуним обрта и привлачним и духовитим илустрацијама. Величина слова и обим текста прилагођени су деци старијој од шест година. Укратко, идеална књиге за подстицање самосталног читања.

За све наше читаоце припремили смо посебну акцију која важи на нашем сајту, као и у Клубу књижари Креативни центар -  уз две купљене књиге на поклон ћете добити постер с јунацима ових књига, а уз све четири купљене књиге на поклон ћете добити постер и специјалну кактус-оловку!


« Вести
      

10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе;

15% за сва остала издaња

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1800 дин. (након обрачуна интернет попуста) на територији Србије


 

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs