Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


14. август 2017.

НОВО! Гусари с леденог мора

"Твоје сестре нема. Тако то бива са онима које одведе Белоглави. Они … више не постоје." 
Тог дана када је отео Сирину млађу сестру гусар Белоглави стекао је противника на ког није рачунао. Сири се одважила на нешто што нико други није смео – кренула је у потрагу за озлоглашеним гусаром и његовим тајанственим рудником дијаманата. Иако се плашила, напред ју је водило то што је знала да је њена млађа сестра Мики, тако сама у свету гусара, уплашена много више од ње.

Овај занимљив роман за млађе основце можете можете пронаћи на нашем сајту, у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Дечанска 5 /Македонска 30), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије. 


11. август 2017.

НОВО! Риболике приче и прибор

Ако сте се икада питали зашто је спортски риболов тако привлачан и забаван, онда је ово права књига за вас. Овде ћете наћи одговоре на питања: да ли рибе спавају, у којим се све водама крију, како се везује удица, чему служи олово… и шта је неопходно од опреме и прибора за спортски риболов. 
Овај необичан приручник намењен је деци и младима који су заинтересовани за тајне пецарошког заната, али и свим осталим љубитељима природе и овог спорта. 

Овај приручник можете пронаћи на нашем сајту, у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Дечанска 5 /Македонска 30), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије. 


03. август 2017.

У најужем избору за Награду НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ УЏБЕНИК

Три књиге из едиције "Забавни свет геометрије" ("Играмо се линијама", "Играмо се облицима" и "Слагалице") ауторки Милене Радовановић, Миље Радовановић и Мирјане Радовановић са илустрацијама Бориса Кузмановића нашле су се у најужем избору за Награду "Најбољи европски уџбеник" (Best European Learning Materials Award – BELMA)  у категорији материјала за предшколце (www.belma-award.eu

 

Награда се додељује првог дана Сајма књига у Франкфурту, који се ове године одржава од 11. до 15. октобра.

 

 Издавачка кућа "Креативни центар" освојила је већ пет пута награде за најбољи европски уџбеник! 

 

"Креативни центар" честита ауторима на значајном успеху!


31. јул 2017.

"Крокодил пева" - најбоља дечја књига на Сајму књига у Херцег Новом

На 15. међународном сајму књига “Трг од књиге” у Херцег Новом, награду за најбољу дечју књигу у 2017. години добио је роман "Крокодил пева" ауторке Весне Алексић, у издању "Креативног центра".

Из образложења жирија у са­ста­ву др Рат­ко Бо­жо­вић, Ђор­ђе Ма­ла­вра­зић и но­ви­нар Војо Бу­ла­то­вић:

 „Књижевност за дјецу заслужује највећа пера и рад од највеће озбиљности, између осталог због тога што је овај жанр увод у цијели читалачки живот. То је црта на зиду коју константно досеже Весна Алексић, ауторка у напону стваралачке снаге. Њен нови роман, 'Крокодил пева', који је објавио Креативни центар’ из Београда у сарадњи са ’Радиусом’, Херцег Нови, узбудљиво је штиво, које нас емотивно и интелектуално увлачи у низ психолошки снажних сцена и занимљиву урбану причу, пуну моралних заплета.

Главни лик, седмогодишња Даница, суочена је са породичном кризом, ситуацијом у којој је беба преотела сву родитељску пажњу, тим више што је принова у опасности да изгуби тек стечени животни дах. Даница превазилази могућу себичност и свим срцем се укључује у у терапију и оздрављење свог малог брата. Даје му надимак ’крокодил’ по маскоти извезеној на ћебенцету, и помаже крокодилчићу да добије битку за живот. Посебно су дирљива Даничина дјетиња обраћања болесној беби. Поред главне јунакиње, ауторка нам с пуно љубави представља и друге ликове, од живописног ујака преко дементног комшије до смотане најбоље другарице.

Ри­јет­ка су до­ма­ћа оства­ре­ња ко­ја се на ова­кав на­чин ба­ве дје­те­том, и ро­ман ’Кро­ко­дил пе­ва’ Ве­сне Алек­сић пра­ви је би­сер ово­го­ди­шње про­дук­ци­је, пред­ста­вље­не на Тр­гу од књи­га – сто­ји у обра­зло­же­њу при­знања.

Овогодишњи сајам књига у Херцег Новом трајао је од 21. до 28. јула, а одржан је под слоганом “Нека се други хвале књигама које су написали. Ја се хвалим књигама које сам прочитао” (мисао аргентинског нобеловца Хорхеа Луиса Борхеса).

Сајам је одржан под покровитељством Општине Херцег-Нови и Туристичке организације Херцег-Нови, Сајам организују Секретаријат за културу и Јавна установа Градска библиотека и читаоница.

Честитамо Весни на овом значајном признању!


19. јул 2017.

Продужен рок за испоруку књига

Испоруку књига које су наручене преко нашег сајта, „Креативни центар“ у Србији обавља искључиво преко службе CITY EXPRESS, по принципима брзе курирске испоруке.

Уобичајени рок за испоруку је до три радна дана.

 У наредна два месеца очекује се значајно повећање броја уџбеничких наруџбина, па смо одлучили да привремено продужимо рок за испоруку на четири радна дана од дана обраде поруџбине како бисмо имали довољно времена да пажљиво и без грешака, које се могу десити у брзини, све наруџбине отпремимо на време.


« Вести
      

10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе;

15% за сва остала издaња

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1800 дин. (након обрачуна интернет попуста) на територији Србије


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs