Програм LEGO® Education

 

Програм LEGO® Education смислили су стручњаци компаније LEGO® као подршку професионалцима који раде с децом у предшколским установама, основним и средњим школама. LEGO® Education конципиран је тако да деци кроз игру пружи образовна и развојна искуства у оквиру групе у којој сарађују.

Креативни центар је једини овлашћени увозник програма LEGO® Education за Србију.

ДАЉЕ  


14. децембар 2017.

Поклон календар!

Почела је подела календара „Креативног центра“ за 2018. годину.
Уз сваку куповину у Клубу књижари „Креативни центар“ или преко сајта
www.kcknjizara.rs сваки купац на поклон добија зидни календар са илустрацијама Марице Кицушић из књиге „Путовање по Србији“. То издање добило је недавно награду Београдског сајма књига за најлепшу дечју књигу 2017. године.

 


05. децембар 2017.

НОВОГОДИШЊИ КЊИГОПАКЕТИЋИ стижу!

За све оне који желе да поводом предстојећих празника обрадују своје најдраже добрим књигама „Креативни центар“ је припремио НОВОГОДИШЊЕ КЊИГОПАКЕТИЋЕ по специјалним, веома повољним ценама, с попустом и до 80%.

 Реч је о пажљиво одабраним и лепо упакованим књигама, намењеним различитим узрастима. У понуди je више од 25 различитих пакетића – по неколико комплета књига за малишане који се тек упознају с књигама, потом за децу предшколског узраста, као и за млађе основце и тинејџере. У сваком пакету налази се од три до десет књига, а ове године издвајамо и три нова комплета – књигопакетић Смехотрееессс, у којем се налазе три књиге вицева, комплет Језичке цртице, који обухвата књиге из језичке трилогије Виолете Бабић, као и пакетић Више од лектире, у којем се налазе изванредно опремљена издања „Поп Ћира и поп Спира“, „Зона Замфирова“ и „Приче о светоме Сави“.

 Сви књигопакетићи могу се наћи у Клубу књижари „Креативни центар“ (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30 / Дечанска 5).

Они који нису из Београда или они којима је једноставније да купују преко интернета на сајту www.kcknjizara.rs могу пронаћи избор од 10 пакетића, такође намењених свим узрастима.

Новогодишњи књигопакетићи продаваће се до 14. јануара.


01. децембар 2017.

Награда "Раде Обреновић" за роман "Крокодил пева"

Награда "Раде Обреновић" Змајевих дечјих игара за најбољи роман за децу и младе у 2017. години  биће додељена Весни Алексић  за књигу "Крокодил пева",  у издању "Креативног центра".

На конкурс за Награду "Раде Обреновић", коју додељују Змајеве дечје игре, приспело је ове године двадесет романа за децу и младе.

Жири у саставу Валентина Хамовић (председник), Гордана Малетић и Јелена Спасић, прогласио је књигу Весне Алексић, у издању "Креативног центра", за најбољи роман за децу и младе у 2017. години.

У образложењу жирија се, између осталог, каже: "Ово је књига о преломној години једне савремене, младе породице. Даница има седам година и у њеном животу дешава се много тога великог и важног. Прво је њен полазак у школу, а друго рођење млађег брата. Али поред радости и весеља, ти догађаји донеће у њену породицу и изненадне проблеме. Суочена с низом изазова, Даница ће, попут храброг редова, јуначки проћи кроз сва искушења која јој та година доноси. 'Крокодил пева' намењен је деци, али ће свакако бити занимљив и одраслима јер ће их дирнути и подсетити на то колико је тешко бити дете. Овај роман је незаобилазно штиво за сваког родитеља који се труди да буде што бољи."

Награда ће бити додељена на дан рођења Јована Јовановића Змаја, 6. децембра у свечаној сали Градске куће у Новом Саду.

"Креативни центар" честита ауторки Весни Алексић!


28. новембар 2017.

Три нова романа из едиције „Свет је један“

Едиција „Свет је један“ намењена је основцима и садржи велики број романа аутора који живе у различитим крајевима света. У кратким, тематски веома занимљивим романима из ове едиције разматрају се проблеми младих и понекад тежак искорак из детињства у свет одраслих.

На овогодишњем Београдском сајму књига „Креативни центар“ представио је три нова романа из ове едиције.

 

Супер фаца
У роману италијанског аутора Ђанфранка Лиорија „Супер фаца“ упознајемо дечака Салватореа и његовог оца, који жели да од дечака направи фудбалског аса, мада он за фудбал неће ни да чује. Ипак, отац је неумољив и Салваторе стално мора да иде на тренинге и да слуша тренера који изгледа као човек из каменог доба… А и да не  говоримо о школи, где га муче други проблеми за које нема решење. Фудбал ће му, међутим, приредити многа пријатна изненађења. Захваљујући новим пријатељима и непредвидљивим догађајима, у Салватореовом животу више ништа неће бити исто.

 

Ива и скривени дневник

Ива је одлична у решавању проблема. Када су она и Кејт пронашле стари дневник, који је давно написала девојчица њихових година, обе су биле свесне да неке грешке из прошлости морају да се исправе. А кад се девојчице удруже, оне могу да реше све! Ипак, не може се живети само у прошлости, јер је и садашњост препуна изазова...

После „Ивиног путовања“, „Ивиног летовања“ и романа „Препустите то Иви“ „Креативни центар“ је објавио четврту по реду књигу из овог популарног серијала о девојчици Иви Гордон чувене ирске ауторке Џуди Кертин.

 

Неваљалци духоловци

Михал и Филип, добро знани јунаци романа „Неваљалци“, увек су спремни да помогну свакоме ко је у невољи. Када њиховог друга из разреда почне да опседа присуство зеленог духа, дечаци крећу у интензивну потрагу како би духа истерали из школе. Да ли ће се Михалов и Филипов труд исплатити или ће све пасти у воду – сазнаћемо на страницама ове књиге, која ће нас насмејати до суза.

 

        

 

У књигама објављеним у едицији „Свет је један“ познати писци за децу и младе из различитих крајева света с много разумевања пишу о јунацима који на путу сазревања откривају себе, суочавају се са светом, разноврсним срединама и боре се за сопствени идентитет.

Књиге из ове едиције можете наручити преко сајта, купити у  Клубу књижари „Креативни центар у Београду (ТЦ Еуроцентар, Дечанска 5 / Македонска 30), као и у свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.


27. новембар 2017.

Нова продајна акција – Hello Kitty

Ако купите две Hello Kitty knjige „Hello Kitty: књижицу бомбоницу“ и „Нацртај и обуци Hello Kitty“ остварићете попуст од 50% и ове две  књиге добити по цени од 936 динара. Ова акција важи на нашем сајту, као и у Клубу књижари "Креативни центар".

 

 

Hello Kitty: књижица бомбоница

Једна од омиљених јунакиња данашње деце Hello Kitty у овој радној сликовници стављена је у едукативни контекст. На страницама ове сликовнице чекају вас питања, математички проблеми, укрштене речи, ребуси, вежбе за цртање и бојење и више од хиљаду налепница које треба искористити решавајући задатке. Уз Hello Kitty ваша деца ће се и лепо забавити и научити пуно ствари.

 

Нацртај и обуци Hello Kitty

Торбица Hello Kitty садржи 40 страна за цртање и бојење, 6 мустри, 11 табли с модерним материјалима и 53 налепнице за улепшавање цртежа. У овој торбици пронаћи ћете корисне савете о томе како нацртати Hello Kitty у одећи за свако годишње доба. 

 


« Вести
      

10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе;

15% за сва остала издaња

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1800 дин. (након обрачуна интернет попуста) на територији Србије


 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs