Од данас, 15. 10. 2018, па све до 15. 1. 2019. популарни роботEV3 LEGO® Education Mindstroms (45544) биће јефтинији за 10.000 динара!

Уместо 66.500,00 динара, коштаће 56.500,00 динара са ПДВ-ом. Искористите прилику и набавите ово изванредно учило по сниженој цени!

Попуст ће важити и за пуњач 10V (45517), који ће уместо 5.250,00 динара коштати 4.500,00 динара са ПДВ-ом у наредна три месеца. Препорука произвођача је да се овај пуњач обавезно користи уз основни EV3 LEGO® Education Mindstorms (45544).

ДАЉЕ  


03. November 2018.

НОВО! Принцеза Софија

Вишеструко награђивана ауторка Весна Алексић написала је две нове књиге за децу млађег школског узраста. Едиција Принцеза Софија намењена је читачима почетницима и, сходно томе, дизајнерско и техничко обликовање прилагођено је потребама оних који тек овладавају овом вештином – у књигама су заступљени већи фонт и проред како би се деци олакшало читање. Принцезин закон и Принцезина медаља говоре о Софијиним мукама одрастања. Иако је Софија принцеза, проблеми који је муче су они сасвим обични, дечји: у првој књизи то је први зуб који се спрема да испадне, а у другој мобилни телефон који још нема.

С познатом лакоћом и једноставношћу, примереним узрасту којем су књиге намењене, Весна Алексић нам доноси веселе и забавне ситуације одрастања. Још једном врло успешно проналази начин на који својим читаоцима, и родитељима и деци, шаље поруку о томе да савремено доба носи нека нова искушења, али да је у својој суштини детињство увек исто – да представља подједнако чудесан период откривања света, омеђен породицом, игром и другарством.

Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић, уз опрему Душана Павлића,  а ова едиција добила је Награду за најлепшу дечју књигу на 63. Београдском сајму књига.

Ове књиге можете наручити преко нашег сајта, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


31. October 2018.

НОВО! Каква женска! Приче о женама које су биле прогресивне када то није било модерно

Положај жене у друштву током историје се мењао, али се промене нису догађале преко ноћи. Књига КАКВА ЖЕНСКА! говори о женама из наше историје о којима се углавном не зна много, а које су у времену у којем су живеле покушавале да утичу на друштво за опште добро. Научнице, уметнице, хуманисткиње или ратнице, изузетне у својим областима, применљиви су узори и данас и у будућности, јер ма колико се слобода уважавала, не сме се изгубити из вида то да борба за женска права и даље траје, а равноправност међу половима још није у потпуности постигнута. Књига која је пред нама управо зато је и значајна. Она представља још један глас за женска права, снажан глас младих жена свесних да је будућност у њиховим рукама.  

Текстове за књигу КАКВА ЖЕНСКА! написала је Јелена Митровић, социолошкиња из Новог Сада, учесница различитих пројеката намењених младима. У раду на књизи ослањала се на поуздане писане изворе и истраживања наших стручњака, а свежим и иновативним приступом тој тематици успешно је повезала прошло и савремено време, допринела томе да књига буде занимљива свим узрастима и погодна за читање у оквиру породице и школе. 

Илустрације и натписи у књизи дело су Соње Бајић, архитекткиње и илустраторке. Она живи у Паризу, бави се визуелним приповедањем користећи улустрације и цртањем персонализованих географских карти. Њен рад обојио је књигу топлином, учинио ју је препознатљивом и на известан начин личном, а стопљен са описаним судбинама, постаће неодвојив део наших сећања.

Дизајн књиге поставио је Душан Павлић. Уз изражен осећај за потребе савремених читалаца определио се за форму која одговара разнородним графичким елементима и омогућава дирљиву комуникацију с јунакињама о којима књига говори.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


29. October 2018.

Две награде за Креативни центар на овогодишњем Сајму књига у Београду

Креативном центру додељене су две награде на недавно завршеном 63. међународном београдском сајму књига.

Едиција Принцеза Софија (Принцезин закон и Принцезина медаља) ауторке Весне Алексић у опреми Душана Павлића са илустрацијама Бојане Стојановић добила је Награду за најлепшу дечју књигу.

•Награда за дечју илустрацију припала је Александру Золотићу, за илустрације књиге Патрише Анђелковић Мила, краљица нереда (Креативни центар, Београд, 2018) и књиге Уроша Петровића Неко се уселио у ону стару вилу (Лагуна, Београд, 2018).

О награди за најлепшу дечју књигу на 63. међународном београдском сајму књига одлучивао је стручни жири у саставу Југослав Влаховић, проф. ФПУ (председник), Тијана Којић, доц. ФПУ и Оливера Батајић Сретеновић, доц. ФПУ.

У образложењу се наводи: „Књиге о принцези Софији опчиниле су нас на први поглед, па смо се помало осетили као деца. Опремљене су тако да зауставе сваког посматрача и позову га да изабере баш њих у гомили књига. Ауторски јака и колористички богата илустрација Бојане Стојановић, са корица нас води преко страна, на којима стабилно стоје и гласно воде визуелни део приче, уводећи нас у богати свет ове принцезе (код које, за промену, не доминира розе боја). Вешто исцртани наслови на корицама књига, чине везу са иницијалима и мањим насловима унутар књиге, градећи један нови визуелни слој илустрацијама. Круна која се на корицама појављује, као неки тајни код за читање ове књиге, преплиће се са иницијалима, удишући живот словима, тако да свако од њих постаје мала принцеза, које се можда и покрене ако сачекате довољно дуго…. “

О награди за дечју илустрацију одлучивао је жири Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије - УЛУПУДС у саставу Давид Вартабедијан (председник), члан Сликарско графичке секције, др Зоја Бојић, члан Секције за теорију, критику и историју примењене уметности и Данијела Парацки, члан Дизајн секције на 63. Међународном  београдском сајму књига 2018. године. У образложењу пише: „Илустрације Александра Золотића у ове две различите публикације односе се не само на различити текст две различите књиге већ и на различиту читалачку публику. Мила, краљица нереда издање је за млађе читаоце док је књигу Неко се уселио у ону стару вилу сам аутор текста назвао стимпанк романом у загонеткама, који је очигледно намењен школарцима. Илустрације Александра Золотића у обе публикације у потпуности одговарају њиховим садржајима – у првопоменутој књизи његове композиције су светле и смештене у породични амбијент, док у другој, интерактивној књизи, старији ликови, тамнији колорит и различити и неочекивани екстеријери и ентеријери одговарају мистериозним загонеткама које читаоци заједно са главним јунацима треба да реше. 

Честитамо ауторима и тимовима који су радили на овим књигама на великом успеху!


16. October 2018.

Креативни центар у сусрет Сајму књига

Креативни центар наредне, 2019. године слави 30 година од објављивања своје прве књиге. То је значајан јубилеј због тога што је било заиста тешко опстати на издавачкој сцени Србије у периодима санкција, инфлације, ратова, економских и политичких турбуленција и за све то време одржати квалитет издања на врхунском нивоу. Такође, важан је податак да од око 1300 објављених наслова за три деценије рада велики део чине дела домаће продукције, што је реткост у српском издаваштву.

По броју награда која су издања Креативног центра и њихови аутори добили ова кућа издваја се од других издавача за децу: 25 Награда Невен, четири Награде Политикиног Забавника, седам Награда за најбољу књигу за децу на Београдском сајму, три признања за издавача године, седам Награда за најбољи европски уџбеник на Сајму књига у Франкфурту.

Свака од награђених књига била је нешто ново у тренутку када је настајала, свака је померила понеку границу, учинила да деца расту слободнија, да уче лакше, да буду свеснија света који их окружује, али и свог наслеђа. Ово је још важније данас, у време када је деци све теже да нађу чврсте оријентире у савременом животу. Издања Креативног центра објављена су и на великом броју страних језика – досад је преко 120 издања објављено на више од 35 језика у преко 50 земаља – што Креативни центар такође поставља на високо место међу домаћим издавачима.

">
Креативни центар је између прошлогодишњег и овог Сајма књига објавио близу 70 наслова домаћих и страних аутора. Међу њима се издвајају: нова књига Јасминке Петровић О дугмету и срећи, која се бави инклузивним темама и која је била инспирација ауторима дечјег филма Злогоње, и ново остварење ауторке Весне Алексић Сазвежђе виолина, које обрађује период деведесетих година. Иста ауторка започиње и нову серију књига за читаоце почетнике, под насловом Принцеза Софија.

Међу едукативним издањима посебно се истакла едиција намењена подстицању креативности код најмлађих, под називом Школице – шест књига из ове едиције освојило је Европску награду за најбољи уџбеник за предшколце. У домаћим оквирима потврду даје Награда Невен из области популарне науке за књигу 50 огледа из живог света ауторке Татјане Михајилов-Крстев.

Истраживањем баштине ове године бави се књига Каква женска! Приче о женама које су биле прогресивне у време када то није било модерно. Књига је подсећање на њих, одавање почасти њиховом делу и путоказ младим читатељкама и читаоцима за то како се треба борити за своја уверења.

Боје врхунске домаће књижевности за децу бране и награђивана ауторка Ивана Лукић с књигом Почетак нечег великог, Весна Видојевић Гајовић с романом Зелени папагај, Симеон Маринковић са збирком песама о одрастању На крилима радости и многи други аутори сликовница и књига за најмлађе. Нови наслови у едицији Пустоловине за предшколцеНепослушно пиле и Пут око села Бране Цветковића.

Од преведених дела посебно скрећемо пажњу на роман Девојчица из светлуцаве долине и интригантну књигу Да ли је комунизам прича за малу децу? ауторке Бини Адамчак.

Ово су само неки од наслова из овогодишње продукције, којом Креативни центар, као и увек до сада, настоји да испрати ритам савремене деце, да за њих отвори све важне теме – па и оне о којима се тешко разговара – да афирмише савремене едукативне методе и промовише дух толеранције и критичког мишљења, чиме на најбољи начин припрема децу за важан задатак који је пред њима, а то је грађење бољег друштва од овог у којем живимо.

 

Прелистајте наш нови каталог

 

Посетите штандове Креативног центра на Сајму књига у Београду где вас очекује више од 1000 издања за све узрасте (Арена Хале 1, Хала 2 и Хала 4),  дружење с писцима и илустраторима, специјални сајамски попуст и до 80%, као и Happy hour од 19 до 20 h на штанду у Арени Хале 1 – 30% попуста на сва издања (овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу).

 

Прелистајте програм Креативног центра током Београдског сајма књига

 


16. October 2018.

НОВО! Књиге за купање - Бродић Боки на таласима и Жабица Јаца на плажи

Две нове сликовнице за купање  намењене су развијању љубави премачитању у најранијем узрасту. Погодне су за играње у кади и упознавање са животињама које живе у води.Комплет садржи и поклон играчку.

Ове књиге можете наручити преко нашег сајта, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


« Вести
      

 

15% за издaња опште продукције.

Овај попуст НЕ ВАЖИ за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу.

Листу тих издања можете погледати ОВДЕ.

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1950 дин. на територији Србије.

 

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs