Од данас, 15. 10. 2018, па све до 15. 1. 2019. популарни роботEV3 LEGO® Education Mindstroms (45544) биће јефтинији за 10.000 динара!

Уместо 66.500,00 динара, коштаће 56.500,00 динара са ПДВ-ом. Искористите прилику и набавите ово изванредно учило по сниженој цени!

Попуст ће важити и за пуњач 10V (45517), који ће уместо 5.250,00 динара коштати 4.500,00 динара са ПДВ-ом у наредна три месеца. Препорука произвођача је да се овај пуњач обавезно користи уз основни EV3 LEGO® Education Mindstorms (45544).

ДАЉЕ  


22. September 2018.

НОВО! Математичке авантуре 3

Ово је трећа у низу књига истих аутора. Намењена је оној деци која у трећем разреду могу да напредују брже и више од осталих ђака. 
У збирци се налазе занимљиви задаци какви се најчешће не раде на часовима математике. Задаци имају различите функције: поједини служе за развијање логичког и апстрактног мишљења, неки се односе на сналажење у равни и простору, неки на сналажење у различитим ситуацијама, а многи су, једноставно, лепи задаци, они због којих волимо математику и који нас мотивишу да је стално радимо. Сви су они погодни за откривање и развијање математичке даровитости и подстицање креативности.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


18. September 2018.

ПланУМ распоред часова на поклон

"Математика, српски, енглески...све ћу вас савладати!"

 

На почетку нове школске године припремили смо занимљив распоред часова који можете преузети ОВДЕ  и одштампати га за вашу собу.

Овај распоред само је део корисних материјала који се налазе у нашем новом издању за основце и средњошколце - ПланУМ дневнику, креативном и интерактивном планеру обогаћеном пажљиво одабраним вежбама за лични развој.

Савладајте све препреке ове школске године уз ПланУМ дневник!


17. September 2018.

ДВА НЕВЕНА КРЕАТИВНОМ ЦЕНТРУ!

Организација Пријатељи деце Србије доделиће 4. октобра 2018, у 13 h, у Свечаној сали Скупштине града Београда две награде Невен за 2017. годину издањима Креативног центра:

ЗЛАТКУ ВАСИЋУ за књигу ЧУДЕСНО ПУТОВАЊЕ као најбољем делу из области белетристике, о чему је одлучивао жири у саставу Милован Данојлић, Гордана Главинић и Ивана Мијић Немет.

ТАТЈАНИ МИХАЈИЛОВ-КРСТЕВ за књигу 50 ЕКСПЕРИМЕНАТА ИЗ ЖИВОГ СВЕТА као најбољем делу из области популарне науке, о чему је одлучивао жири у саставу Љубица Урошевић, Милован Данојлић, Гордана Главинић и Ивана Мијић Немет.

За скоро 30 година постојања Креативни центар је освојио чак 25 Невена!

На овогодишњи конкурс стигло је 49 наслова намењених деци из 12 издавачких кућа.

Традиционална награда Невен, најстарија и најзначајнија награда у области културе за децу, установљена је 1955. године. Подстиче стваралаштво за децу, афирмише ауторе и најуспешнија остварења за младе. Додељује је организација Пријатељи деце Србије у три категорије: белетристика, илустрација књиге или сликовнице и популарна наука.

Награду чине повеља чији је аутор Душан Петричић и новчани износ. Додељује се сваке године за издања штампана у претходној години.

Доделу овогодишње књижевне награде Невен подржали су Министарство културе и информисања, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Продуцентска кућа НИРА.

Креативни центар честита ауторима на значајном успеху!


14. September 2018.

ДВА ДОСИТЕЈЕВА ПЕРА КРЕАТИВНОМ ЦЕНТРУ!

На овогодишњем конкурсу за Награду дечје критике  две књиге у издању Креативног центра освојиле су награду Доситејево перо за 2017. годину

Књига ПРВО ЛЕТОВАЊЕ ЈЕДНОГ МАЧКА Весне Видојевић Гајовић освојила је другу награду и постала добитник Доситејевог пера за 2017. годину у категорији књига за млађи узраст

Роман ЧУДЕСНО ПУТОВАЊЕ Златка Васића освојио је трећу награду и постао добитник Доситејевог пера за 2017. годину у категорији књига за млађи узраст

Конкурс за Награду дечје критике Доситејево перо установили су 1997. године Секретаријат за културу града Београда, Библиотека Доситеј Обрадовић и Организација Пријатељи деце општине Вождовац према Конвенцији Уједињених нација о правима детета.

Ове године приспело је 49 наслова из продукције за 2017. годину, 23 наслова за млађи узраст (7–11 година) и 26 наслова за старији узраст (11–15 година). У дечјем жирију било је 228 ученика из шеснаест београдских основних школа.

Награда ће бити додељена 6. октобра 2018. године, у 12 h, у Одељењу уметности Библиотеке града Београда (Кнез Михаилова 56). Честитамо ауторима!


11. September 2018.

Креативни центар на Сајму књига у Бањалуци

На предстојећем Сајму књига у Бањалуци који се одржава од 11. до 17. септембра у Хали Борик,  на штанду Креативног центра биће изложена бројна издања намењена свим узрастима, као и школска литература.

На овом сајму представићемо велики број романа, едукативних радних свезака за различите узрасте, као и бројне приручнике за родитеље, васпитаче и наставнике. Међу најновијим издањима представљамо нови приручник за васпитаче Учење кроз праксу у вртићу. Приручник за рефлексивне практичаре, као Пројектна настава –приручник за учитеље.

Од опште продукције издвајамо нове наслове из едиције Пустоловине за предшколцеПут око села, Непослушно пиле и Бајка о рибару и рибици, нов роман за младе Сазвежђе виолина ауторке Весне Алексић, као и занимљив креативни и интерактивни планер за основце и средњошколце ПланУМ дневник.


« Вести
      

 

15% за издaња опште продукције.

Овај попуст НЕ ВАЖИ за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу.

Листу тих издања можете погледати ОВДЕ.

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1950 дин. на територији Србије.

 

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs