Од данас, 15. 10. 2018, па све до 15. 1. 2019. популарни робот EV3 LEGO® Education Mindstroms (45544) биће јефтинији за 10.000 динара!

Уместо 66.500,00 динара, коштаће 56.500,00 динара са ПДВ-ом. Искористите прилику и набавите ово изванредно учило по сниженој цени!

Попуст ће важити и за пуњач 10V (45517), који ће уместо 5.250,00 динара коштати 4.500,00 динара са ПДВ-ом у наредна три месеца. Препорука произвођача је да се овај пуњач обавезно користи уз основни EV3 LEGO® Education Mindstorms (45544).

ДАЉЕ  21. December 2018.

Тридесет година Креативног центра

Издавачка кућа Креативни центар најављује прославу тридесет година од објављивања своје прве књиге – под насловом ТРИДЕСЕТ КРЕАТИВНИХ ГОДИНА – пројектом сарадње с младим уметницима.
Први корак у тој сарадњи јесте ангажовање студената четврте године модула Графика и књига с Факултета примењених уметности у Београду – они ће током 2019. године с дизајнерима Креативног центра радити на креирању различитих визуелних садржаја како би се на практичним задацима упознали са захтевима и изазовима које ова професија носи.

У оквиру прославе планиран је и наставак сарадње са студентима драматургије с Факултета драмских уметности у Београду. Прошле године њихови драмски текстови намењени старијим основцима објављени су у збирци Приче с малог одмора у издању Креативног центра. Поред тога, наставља се и рад с групом студената и апсолвената норвешког језика с Филолошког факултета у Београду.

Прошле године једна таква група превела је књигу Девојчица из светлуцаве долине чувене норвешке списатељице Марије Пар. Осим усавршавања у вештини превођења, студенти су могли да сазнају нешто више о процесу издавања књига, као и да чују коментаре лектора, што се показало као веома корисно, па ће се и тај пројекат наставити у 2019. години, а резултат ће бити још један објављени роман за децу преведен с норвешког језика.
Интензиван рад с младим ствараоцима само је једна у низу активности које Креативни центар припрема за 2019. годину, када се навршава тридесет година од објављивања прве књиге ове издавачке куће – сликовнице Мачка, коју је написао Симеон Маринковић, а илустровао Добросав Боб Живковић. Током наредне године Креативни центар ће обележити тридесет година рада и мноштвом догађаја намењених деци, младима и одраслима који раде с децом (радионице, изложбе, конкурси за писце и илустраторе итд.).

Идеја о оснивању Креативног центра настала је 1989. године.

Овај издавач је био један од ретких који су се у време великих друштвених превирања бавили књигама за децу. Још тада су установљени важни принципи које и данас промовише својим издањима: развијање дечје креативности, подршка савременим методама васпитања и образовања, развијање добре комуникације у породици и друштву, еколошка свест и подршка домаћим писцима, илустраторима и стручњацима који желе да се баве дечјим књигама.

Тридесет година касније Креативни центар има преко 1200 објављених књига и сарађује са скоро 1000 аутора. За своја издања добио је све најзначајније домаће награде и чак седам европских награда, а бројна његова издања објављују се широм света. Иако данас на нашем тржишту има много издавача дечјих књига, издања Креативног центра успела су да задрже особеност, да буду препознатљива и вољена међу генерацијама деце и одраслих.

Заштитни знак годишњице, под слоганом Ево добре књиге!, урадио је Добросав Боб Живковић, први илустратор који је радио за Креативни центар.


21. December 2018.

Зимске вести из "Креативног центра"

Снег је већ одавно ту, а 21. децембра, у 23:22 нам и званично стиже зима. Првог дана зиме, зна се, стижу и Зимске вести из Креативног центра!

У Зимским вестима можете прочитати све о нашим новим издањима, актуелним продајним акцијама и књигама које припремамо за наредну годину.

 

Подсећамо Вас на нашу акцију НОВОГОДИШЊИ КЊИГОПАКЕТИЋИ, у оквиру које можете купити комплете књига по изузетно повољним, новогодишњим ценама. 

На нашем сајту у понуди је 10 комплета књига за различите узрасте, а у нашој књижари очекује Вас скоро 40 књигопакетића за различите узрасте!

Уз сваку куповину преко нашег сајта, као и у Клубу књижари - на поклон добијате зидни календар са илустрацијама из најновијих издања Креативног центра.


17. December 2018.

НОВО! Петсон слави Божић

Нова сликовница Петсон слави Божић девета је књига у серијалу о авантурама чича Петсона и мачка Финдуса.

Приближио се Божић и стварно је био последњи тренутак да се купе намирнице за божићну трпезу, да се исече јелка, испеку папрењаци и обаве све припреме пред празник. Када су Петсон и Финдус скоро завршили са свим пословима, догодило се нешто што нико није прижељкивао. У шуми је Петсон санкама налетео на камени зидић и … полетео! Пошто је повредио ногу, није могао да оде до продавнице и да купи храну за божићну трпезу, нити је могао у шуму по јелку. И када је изгледало да ће то бити најгори дан и да од славља неће бити ништа – стигло је изненађење…

Чича Петсон и мачак Финдус јунаци су сликовница познатих широм света, а инспирацију за њихове прве авантуре чувени шведски писац и илустратор Свен Нурдквист пронашао је играјући се са својим синовима. Узбудљиве приче прате дружење старог фармера и његовог немирног мачка чији су чак и обични дани пуни доживљаја и никад нису досадни.

Приче о Петсону и Финдусу говоре о свакодневном животу старог фармера и његовог мачка, њиховим вратоломним проналасцима и драматичним и духовитим решењима за мале и велике проблеме. Поред забавних и духовитих прича, оно што посебно одушевљава велике и мале читаоце сликовница Свена Нурдквиста јесу дивне илустрације препуне занимљивих детаља. 

Књиге награђиваног шведског аутора и илустратора Свена Нурдквиста о авантурама чича Петсона и малог мачка Финдуса већ тридесет година развесељавају децу широм света. Преведене су на 44 језика, објављене у преко седамдесет земаља, а о њиховим авантурама су снимљени чак и цртани филмови и до сада су продате у више од осам милиона примерака. 

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


17. December 2018.

НОВО! Новогодишњи лавиринти

Ово је књига која ће вам улепшати новогодишње и божићне празнике. У њој ћете наћи бројне забавне и занимљиве лавиринте у пределима завејаним снегом или на градским улицама и трговима. Полетите Деда Мразовим санкама, спасите ирваса који се изгубио у шуми и наградите себе путовањем у забавни парк Зимска чаролија. У почетку су лавиринти лакши за решавање, касније постају мало тежи, али се уз мало труда и концентрације сви могу решити. Решења можете наћи на крају књиге.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити је у нашој књижари у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.


10. December 2018.

Календар на поклон!

Почела је подела календара Креативног центра за 2019. годину!

 

Уз сваку куповину у Клубу књижари Креативни центар (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или преко сајта www.kcknjizara.rs сваки купац на поклон добија зидни календар са илустрацијама из најновијих издања Креативног центра.

 


« Вести
      

 

15% за издaња опште продукције.

Овај попуст НЕ ВАЖИ за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу.

Листу тих издања можете погледати ОВДЕ.

БЕСПЛАТНА достава - за наруџбине у вредности већој од 1950 дин. на територији Србије.

 

Beležnica za svakog dečaka

© 2012 Креативни центар
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. +381 11 38 20 483, факс +381 11 38 20 483, e-mail: info@kreativnicentar.rs