Аутор / Илустратор / Преводилац: Биљана Дојчиновић


Биљана Дојчиновић рођена је 1963. године. Редовна је професорка на Катедри за општу књижевност и теорију књижевности Филолошког факултета Универзитета у Београду. Једна је од оснивачица Центра за женске студије у Београду, као и Индок центра Асоцијације за женску иницијативу. Главна је уредница часописа за феминистичку теорију Генера.

Оснивачица је часописа Књиженство и његова главна и одговорна уредница од 2011. до 2021. године. Објавила је књиге Гинокритика: Род и проучавање књижевности коју су писале жене, Одабрана библиографија радова из феминистичке теорије / женских студија 1974–1996, Градови, собе, портрети, GendeRingS: Gendered Readings in Serbian Women's Writing (CD), Картограф модерног света, Сусрети у тами: увод у читање Вирџиније Вулф и Право сунца: Другачији модернизми.

Са Креативним центром сарађује од његовог оснивања, као аутор и преводилац. Написала је Књигу имена, а превела је романе Загонетни Иксилон (са немачког) и Птица (са енглеског), као и друга издања, међу којима је и књига Кејти Мијате Како постати добар говорник.


Од истог аутора


Корисни линкови

banka intesa