Звучне књиге за децу

У звучним књигама за децу, као и у звучним књигама за бебе, притиском прста на означена места на страници мали читаоци се уз занимљиву причу и веселе илустрације упознају с богатством различитих звукова из света који их окружује. Књиге за децу које садрже звукове и мелодије спадају међу најпопуларнија издања за читаоце свих узраста!


Ком узрасту су намењене звучне књиге

Због своје интерактивности, звучне књиге могу припадати и категорији књига и категорији играчака, тако да су одличне за први сусрет детета с читањем већ од прве године.

У периоду када родитељи деци интензивно читају књиге, звучне књиге могу донети још више узбуђења и учинити да дружење родитеља и деце буде забавније. У периоду када дете још увек не уме да чита, звучне књиге су одличан начин да се и самостално забави једноставним притиском на означено место чиме се активира звук.

Оно што посебно одликује звучне књиге у издању Креативног центра јесте одличан квалитет звука, тако да у звучним књигама могу уживати читаоци свих генерација.

Значај музике и звучних књига за развој деце

Музика има изузетан значај за развој детета – доприноси његовом емоционалном и социјалном развоју, подстиче креативност, побољшава концентрацију и памћење. Деца која време проводе уз музику, певајући и играјући с родитељима или са другом децом, имаће више самопоуздања и развиће вештину пажљивог слушања.

Поред тога што родитељи могу пуштати детету музику, још један начин на који се музика може унети у свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с различитим звуцима, који су, у зависности од садржаја књиге, везани за одређену тематику. Често су музички садржаји одломци из познатих музичких дела.

Звучне књиге за најмлађе

За најмлађе читаоце идеалне су звучне књиге тврдих корица и листова, које се не могу лако исцепати.

Уз књиге На селу и Моји љубимци деца ће се кроз звуке упознати с домаћим животињама и кућним љубимцима. Звучне књиге Моја музика за плес и Моја осећања и музика су мало већег формата, а све четири књиге на крају садрже занимљиву игру – Потражи, пронађи! – у којој се притиском на кружић чују различити звукови а дете треба да покаже на шта се они односе.

Звучне књиге већег формата – Музика света и Славни композитори – у којима су представљени композитори и музика из различитих земаља, одличан су увод у упознавање музике.

Звучне књиге о Пеци

Серијал књига о симпатичном јунаку Пеци и његовим другарима одличан је избор за упознавање с различитим звуковима и инструментима, као и са најразличитијим музичким жанровима.

Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се уз занимљиве приче и веселе илустрације упознају с различитим мелодијама и богатством разних звукова.

У звучним књигама о Пеци направљен је одличан избор музичких нумера. Млади читаоци се упознају с најразличитијим инструментима (Пеца и шумски оркестар и Пеца и циркуски оркестар), са делима чувених композитора (Пеца воли Вивалдија и Пеца воли Моцарта), као и са различитим врстама музике: Пеца воли оперу, Пеца свира рок, Пеца свира џез, Пеца слуша диско, Пеца слуша хип-хоп, Пеца слуша афричку музику.

Илустрације су духовите, веселе и топле, пуне занимљивих детаља у којима ће деца сигурно уживати.

Звучне бајке

Међу најпопуларнијим звучним књигама налазе се и књиге из едиције Звучне бајке: Црвенкапа, Три прасета, Мачак у чизмама и Аладин.

Познате класичне бајке одлично су илустроване и прате их најразличитији звуци уз које ће се деца забавити док слушају причу: чуће три прасета док граде своје куће и беже од вука, Црвенкапу како певуши док иде кроз шуму, моћи ће да чују звук духа који излази из Аладинове чаробне лампе, као и да да доживе авантуре са мудрим Мачком у чизмама.

Корисни линкови

banka intesa