Књиге за одрасле

Креативни центар објавио је до сада и велики број књига за одрасле које се баве различитим актуелним темама. 

Пре свега, акценат је на темама које се тичу физичког и менталног здравља, популарне психологије, едукације. У питању су издања о важним друштвеним темама, а у понуди су и духовита издања намењена читаоцима различитих генерација.


Важност читања

Свако ко је у животу прочитао бар једну добру књигу зна да читање књига представља јединствено и непоновљиво искуство. Књиге за одрасле су један од начина да се особа забави. Читање књига за одрасле представља одличан начин на који човек може да испуни своје слободно време. Захваљујући књигама и читању човек ће почети да посматра свет другачијим очима, из нове перспективе, што ће га стимулисати да почне да трага за новим, креативнијим решењима.

Књиге за одрасле имају много предности. Развијање вештине критичког мишљења представља једну од главних предности читања. Поред тога, књиге нас могу одвести у неку занимљиву авантуру или на неку непознату дестинацију.

Књиге могу бити пријатељи и представљати непресушан извор инспирације. Књиге за одрасле могу послужити и као лекција, често врло корисна и практична. Оне пружају конкретне информације или доносе пред читаоца апстрактне и филозофске идеје. У сваком случају, књига помаже да се ум отвори за нове идеје и погледе на свет. Свакодневно читање доноси много користи.

Књиге за ментално здравље и лични развој

Стрипотерапија ауторке и илустраторке Ане Петровић – са друштвених мрежа и у допуњеном издању стигла је у Креативни центар. У жељи да самој себи олакша и приближи процес психотерапије кроз који је пролазила, ауторка, интроверт по природи, кренула је да црта, верно али и духовито и емпатично представљајући однос између клијенткиње и терапеуткиње.

Мој планер личног развоја ПланУМ је креативан и интерактиван планер који стимулише континуирани лични развој. Представља моћну интерактивну алатку за унапређење личних потенцијала. Заснован на савременим техникама решавања проблема, помоћи ће особи да дефинише жељене циљеве развоја и да направи детаљну мапу и план за њихово остварење. ПлануУМ може бити поуздан ослонац у динамичној свакодневици.

Приручници за одрасле

Приручник Како да се бринете о старим родитељима садржи одговоре на она питања за која човек мисли да никада неће бити у ситуацији да их постави. Ово је свеобухватан приручник о здравственим, социјалним, емоционалним, финансијским, стамбеним и практичним проблемима, намењен свима онима који морају да се брину о старим родитељима. Овај приручник, такође, отворено говори о темама као што су умирање, нове улоге, емоционална минска поља, лекари, болнице, социјалне службе итд.

Терапијски приручник Алкохолизам – од прве до последње чаше, намењен је свима онима који су заинтересовани за активно решавање проблема изазваних алкохолом. Књига садржи и примере из клиничке праксе до којих се дошло уз дугогодишњи рад са пацијентима у Институту за ментално здравље у Београду.

Приручник Менопауза намењен је свим женама које улазе у нову животну фазу коју означава менопауза. Овај приручник им може помоћи да се обавесте о свему ономе што их чека у менопаузи или о ономе кроз шта управо пролазе. Садржи савете који ће их охрабрити у овом осетљивом периоду.

Едиција Без длаке на језику

Искуство је показало да је за разговор о многим темама хумор добар мост. Како каже позната изрека: Смех је најбољи лек. На који начин се хумор може користити у сврху друштвене критике најбоље показује књига Национални парк Србија Драгољуба Љубичића Мићка и Боба Живковића, која је објављена у чак дванаест издања. Национални парк Србија и Национални парк Србија 2 – Полусмак полусвета продате су у преко 100.000 примерака.

Међу најпопуларнијим издањима из ове едиције Креативног центра управо су књиге које на хумористичан начин третирају важна питања родитељства и одрастања: Секс за почетнике, Клопка за родитеље, Дисциплина без батина… Књиге из едиције Без длаке на језику на духовит начин говоре о важним темама – школи, учењу, браку, родитељству, стресу, заљубљивању…Корисни линкови

banka intesa