Помоћ


1. Отварање налога

Да бисте куповали на интернет страници kreativnicentar.rs, неопходно је да отворите налог.

Како се отвара налог?

Кликните на  поље ВАШ НАЛОГ у горњем десном углу и попуните поља у делу Направи налог.
На крају обавезно штиклирајте поље Желим да отворим кориснички налог.

Након тога на ваш мејл биће вам прослеђени кориснички подаци за логовање. Када поново будете посетили ову страницу, довољно ће бити само да се улогујете.

Да бисте се исправно пријавили (login), користите један стални имејл налог и једну одговарајућу лозинку.

2. Упутство за наручивање

 • На страници артикла који желите да купите кликните на поље Додај у корпу. Појавиће се страница с вашом наруџбином.

 • Ако желите да наручите још неки артикал, кликните на Наручићу још нешто.

Означите жељену књигу и поново кликните Додај у корпу или Ваша корпа.

 • Уколико желите да наручите више примерака, кликните на поље [+]. Уколико сте се предомислили, број примерака смањићете ако кликнете на [-]. Ако одустајете од одређеног артикла, кликните на [x].

 • Жељене артикле наручујете тако што кликнете Наручујем!

 • На наредној страници попуните све предвиђене рубрике и изаберите начин плаћања, као и начин испоруке.

 • Уколико желите, постоји могућност да посебно нагласите адресу на коју бисте желели да пошиљка стигне.

 • Након наручивања купац ће добити мејл с бројем наруџбине, урачунатим попустима и трошковима доставе. То је једини и сигуран показатељ да је ваша наруџбина примљена. (Уколико нисте добили повратни мејл, проверите фолдер/фасциклу SPAM, јер се дешава да мејлови заврше тамо.)

 • Напомена: Препоручујемо вам да овај поступак урадите у временском интервалу до 10 минута како не би дошло до прекида везе између вас и сервера.

 • За сва питања везано за куповину преко нашег сајта можете нам се јавити мејлом на ekupovina@kreativnicentar.rs или телефоном на број 011 3088447

3. Начини плаћања

Књиге „Креативног центра“ на страници www.kreativnicentar.rs можете купити:

 • поузећем;

 • општом уплатницом или путем електронског банкарства;

 • платним картицама.

Плаћање поузећем
Плаћање поузећем подразумева плаћање износа с наруџбенице приликом преузимања пошиљке. Платићете у готовом новцу, на руке представнику курирске службе који ће вам донети пошиљку.

Плаћање општом уплатницом или путем електронског банкарства
Уколико желите да платите општом или електронском уплатницом, након што добијете потврдни мејл с бројем наруџбине, у поље Број рачуна уписујете 205-3167-93. У поље Позив на број обавезно упишите број поруџбине који сте добили у потврдном мејлу.

Артикли које сте наручили биће на резервацији за вас током наредних 30 дана, а уколико у том року не извршите уплату, сматраћемо да сте одустали од наруџбине, па ћемо резервацију поништити, а вашу наруџбину избрисати.

Плаћање платним картицама
Уколико се одлучите да платите картицом, током процеса наручивања бићете аутоматски преусмерени на сајт Banca Intesa Beograd на коме се врши плаћање. На сајту банке унећете број своје картице и остале потребне податке. Банка ће проверити вашу картицу и расположива средства на рачуну, па ће, ако имате услове за плаћање, резервисати средства на вашем текућем рачуну у вредности износа наруџбенице.
Уколико је све у реду, добићете мејл са свим детаљима своје наруџбенице и детаљима трансакције. Након тога са сајта банке бићете враћени на сајт www.kreativnicentar.rs, где се куповина завршава. Уколико вас банка из неког разлога одбије, мејлом ћете бити обавештени о томе да средства нису скинута с вашег рачуна и да плаћање није успело. Прихватамо платне картице Visa, MasterCard, Маestro, American Express и DinaCard.

Подаци с платне картице од вашег компјутера до сајта банке преносе се у заштићеној форми употребом SSL протокола система PKI као тренутно најсавременије технологије. Сигурност података приликом плаћања гарантује „Banca Intesa Beograd“ и подаци о платној картици ни у једном тренутку неће бити доступни на сајту www.kreativnicentar.rs

Плаћање кредитним картицама на рате 
Корисницима Visa, Mastercard и American Express картица које је издала Banca Intesa омогућено је плаћање у највише три рате.  Поље за избор броја рата појавиће се тек по уношењу броја картице на страници за ауторизацију плаћања. 

Плаћање по профактури
Уколико књиге наручујете као правно лице и потребна вам је профактура на основу које ћете извршити уплату, одаберите опцију Плаћање по профактури. На вашу мејл-адресу одмах ће стићи потврдни мејл да је наруџбина примљена. У најкраћем року, након обраде ваше поруџбенице, биће вам прослеђен мејл са профактуром на основу које ћете моћи да извршите плаћање.

4. Цене и попусти

Све цене производа наведене су на сајту са урачунатим ПДВ-ом. Приликом наручивања књига преко сајта kreativnicentar.rs урачунава се попуст од 15% за  издања Креативног центра".

Овај попуст НЕ ВАЖИ за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу.

Листу тих издања можете погледати ОВДЕ.

Уз ове цене с попустом додатно се наплаћују трошкови слања.    

За све наруџбине у вредности већој од 3000 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.    

Након наручивања купац ће добити мејл с бројем поруџбине, урачунатим попустима и трошковима доставе. То је једини и сигуран показатељ да је ваша наруџбина примљена. (Уколико нисте добили повратни мејл, проверите фолдер/фасциклу SPAM, јер се дешава да мејлови заврше тамо.)

5. Трошкови и време доставе

Испоруку књига у Србији „Креативни центар“ обавља по принципима брзе курирске испоруке. Наведене цене важе за пошиљке тежине до 25 kg.

Рок за испоруку је до седам радних дана од дана обраде поруџбине.

..................................................

Трошкови испоруке за Србију износе:

 • уколико сте књиге платили унапред кредитном картицом (VISA, MasterCard и Мaestro) или уплатницом (општом или електронском) – 250,00 динара;
 • уколико ћете књиге платити поузећем (приликом преузимања) – 300,00 динара.

6. Куповина књига из иностранства

 Наручивање издања „Креативног центра“ могуће је и из иностранства, преко нашег сајта www.kreativnicentar.rs. За наруџбине из иностранства важе сви актуелни попусти и акције наведени на сајту.

Плаћање се обавља унапред, искључиво платним картицама (Visa, MasterCard, Maestro и American Express). Испорука књига за иностранство врши се преко службе DHL.

 

Трошкови испоруке (по зонама):

Зоне 1, 2 и 3

-          за пошиљку тежине до 2,5 kg – 3.400,00 динара

-          за пошиљку тежине од 2,5 kg до 4,5 kg – 4.100,00 динара

Зоне 5, 6 и 7

-          за пошиљку тежине до 2,5 kg – 3.700,00 динара

-          за пошиљку тежине од 2,5 kg до 4,5 kg – 4.300,00 динара

Зона 4

-          за пошиљку тежине до 2,5 kg – 4.500,00 динара

-          за пошиљку тежине од 2,5 kg до 4,5 kg – 5.200,00 динара

Зона 8

-          за пошиљку тежине до 2,5 kg – 5.100,00 динара

-          за пошиљку тежине од 2,5 kg до 4,5 kg – 6.300,00 динара

 

Листу земаља са назначеним зонама можете погледати ОВДЕ.

Рок за испоруку је до седам радних дана.

Напомена о увозу и царинским трошковима:

Доставом изван Републике Србије може доћи до додатних царинских трошкова, који се наплаћују када пакет стигне у земљу поручиоца - царински прописи разликују се од земље до земље.

Потенцијалне додатне трошкови настале царињењем сноси прималац робе. „Креативни центар" и служба DHL немају никакву контролу над овим трошковима, а за више информација о царињењу обратите се локалним царинским органима    

7. Пратећа честитка

На нашој интернет страници www.kreativnicentar.rs постоји и могућност слања пратеће честитке. Наиме, искључиво као додатак пакету с нарученим књигама можете да пошаљете честитку с текстом по својој жељи. Ако драгим особама шаљете наша издања на другу адресу и желите да их поздравите или намеравате да пригодна честитка буде приложена уз књиге намењене вашим малишанима, а које сте наручили на своју кућну адресу – радо ћемо на честиткама одштампати ваш текст, који ћете укуцати током наручивања. Напомињемо да пратеће честитке није могуће слати одвојено од наручених књига, нити ће оне бити у слободној продаји.

8. Рекламације

Рекламације се могу поднети искључиво у случају када је испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара спецификацији наруџбине. Код таквих рекламација вршимо замену артикла и можете нам се јавити на мејл ekupovina@kreativnicentar.rs

Уколико је уплата обављена платним картицама, повраћај средстава се врши искључиво преко метода плаћања VISA, EC/MC и Maestro, што значи да ће банка на наш захтев обавити повраћај новца на рачун корисника картице.

9. Изјава о заштити приватности и прикупљању личних података корисника и њиховом коришћењу

„Креативни центар“/kreativnicentar.rs обавезује се да ће чувати приватност свих купаца. С тим у вези, „Креативни центар“/kreativnicentar.rs обавезује се да од купаца неће захтевати податке везане за платну картицу којом се трансакција реализује нити ће их чувати у бази. „Креативни центар“/kreativnicentar.rs прикупља само неопходне основне податке о купцима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу с добрим пословним обичајима и ради пружања квалитетне услуге. „Креативни центар“/kreativnicentar.rs даје купцима могућност избора, укључујући могућност одлуке о томе да ли желе или не желе да се избришу с мејлинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о купцима строго се чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у „Креативном центру“ (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.„Креативни центар“/kreativnicentar.rs не продаје и не изнајмљује личне податке трећим лицима.


     

Корисни линкови

banka intesa