Књиге

Редовно читање књига доноси много бенефита. Читање нас наводи на размишљање, а док размишљамо успостављају се синапсе у мозгу које временом јачају, тако да је стицање нових знања једна од главних предности читања књига.

Читање, такође, богати наш речник и развија наше језичке и говорне способности. Што више човек чита и пише, то ће бити вештији у вербалној комуникацији. Читање подстиче и развија машту и омогућава нам да на квалитетан начин проведемо време.


Књиге Креативног центра

Издања Креативног центра конципирана су тако да читаоце позивају на истраживање и дијалог, отварају бројна питања и сигурном руком воде кроз одрастање, образовање или родитељство. 

Књиге за децу

Деца се први пут сусрећу с књигом у најранијем узрасту. У почетку су то углавном сликовнице или приче и бајке за најмлађи узраст које родитељи читају заједно с децом. Када науче да читају, деца прелазе на озбиљнију литературу, попут романа. Читање књига с децом је дивна активност и веома је важно да одрасли умеју да читање преточе у продуктиван разговор о најразличитијим темама.

У понуди Креативног центра налази се велики избор књига за децу. Неке од њих буде емоције, друге су духовите, неке су едукативне и помажу деци да боље упознају свет око себе. Ту су и књиге које омогућавају деци да се играју и забаве, али и уз које деца развијају своје креативне потенцијале, толеранцију, широке погледе на свет. Оно што је заједничко свим издањима Креативног центра јесте да су у питању веома квалитетне књиге и у естетском и у језичком смислу. 

Књиге за бебе

Књиге за бебе важне су јер представљају први сусрет детета са светом књига.

Уз ове књиге малишани ће усвојити прве појмове о свету који их окружује. Књиге за бебе код деце у најранијем узрасту подстичу развијање маште и истраживачког духа и буде љубав према књизи и читању.

Књиге о родитељству

Креативни центар објавио је до сада и велики број различитих књига о родитељству

Ови приручници помажу родитељима да раде на сопственом развоју и да успоставе добар однос не само са својом децом већ и са другим одраслима који су ангажовани у процесу васпитања и образовања деце (васпитачима, учитељима, наставницима…).

Књиге за васпитаче

У понуди Креативног центра налази се и велики број приручника за васпитаче

Од 1991. године Креативни центар објављује књиге намењене едукацији предшколаца. Ова издања помажу запосленима у вртићима, али и родитељима, да васпитно-образовни процес буде креативан, мање формалан, односно да се учење одвија уз забаву и игру.

Књиге за вртиће

Поред књига и приручника који су намењени васпитачима и стручним сарадницима важан део програма Креативног центра су и различити радни листови за децу вртићког узраста – радни листови за предшколску групу, радни листови за средњу групу и радни листови за млађу групу

Ови радни листови конципирани су тако да прате и подржавају развој кључних образовних компетенција код деце.

У понуди за вртиће налазе се и нови радно-игровни материјали Креативног центра који су прилагођени главним принципима Основа програма предшколског образовања и васпитања – Године узлета.

Књиге за наставнике

Креативни центар је пре дванаест година започео са издавањем изузетно значајне едиције приручника за наставнике под називом Креативна школа

Ова едиција књига за наставнике, позната и као жути приручници, садржи дела страних и домаћих педагога, психолога и других практичара. Ове књиге се баве важним темама, попут инклузије, коришћења портфолија, комуникације, превенције насиља итд. Приручнике који су важна подршка наставницима у раду написали су компетентни аутори.

Књиге за одрасле

Поред различитих издања намењених деци, Креативни центар нуди и књиге за мало старије читаоце, попут приручника или психолошких књига.

Уџбеници 

Уџбеници су важан део издавачког програма Креативног центра.

Главне одлике уџбеника Креативног центра су промовисање критичког мишљења и учења са смислом, што су вештине неопходне за 21. век. Квалитет ових уџбеника потврђује чак седам европских награда за најбољи уџбеник које је Креативни центар добио током протеклих година.

Добар уџбеник омогућује ученицима да уче систематично, помаже им да повежу претходна знања с новим, да интегришу знања из различитих предмета, а такође им показује како да та знања примене у животу.

Лектире за основну школу

У издању Креативног центра објављене су и бројне лектире за основну школу

Међу књигама које су обухваћене програмом лектире налазе се дела популарних домаћих писаца, као што су: Јасминка Петровић, Дејан Алексић, Ивана Нешић и други. У издању Креативног центра објављени су бројни домаћи класици књижевности за децу, попут романа Орлови рано лете, Хајдуци и других, као и значајна дела светске књижевности за децу, међу којима се издваја роман Мој дека је био трешња.

 

Корисни линкови

banka intesa