Књиге за вртиће

Издања Креативног центра могу бити одлична подршка васпитачима у раду са децом. Деци у вртићу треба пружити прилику да се играју, али и да усвајају нова знања и да кроз разне активности непрестано упознају свет који их окружује.

Уз књиге Креативног центра деца вртићког узраста ће обогатити свој речник, усвојити прве математичке појмове, развијати логику и графомоторику, и при томе се добро забавити. Активности приказане у књигама помажу деци да стекну важне вештине и тако се припреме за полазак у школу.


Радни листови за децу

Креативни центар објавио је велики број радних листова за децу, са задацима који подстичу на маштање, размишљање и стварање, пажљиво прате могућности деце одређеног узраста и усмеравају њихов развој.

Поред употребе у вртићима, ови радни листови помоћи ће и родитељима да од најранијих дана код својих малишана развијају љубав према књизи и подстичу код деце запажање, машту, радозналост и креативност.

Приручници за васпитаче

Креативни центар препознатљив је и по богатој понуди приручника за васпитаче. Међу њима се истиче серијал приручника Корак по корак 1–5, који као издавачки подухват у предшколском образовању и васпитању траје нешто више од две деценије. Приручници Корак по корак резултат су вишегодишњег искуства групе аутора који се баве унапређењем ра­звоја деце млађег узраста.

Приручници за васпитаче Креативног центра конципирани су тако да обухватају различите аспекте дечјег развоја и доносе свеже идеје и савремене методичке принципе, као и стотине примера за конкретне активности на различите теме – од графомоторике, равоја писмености, основа математике до дидактичких играчака и слично.

Читање у вртићу

Међу издањима Креативног центра која се могу користити у предшколским установама налази се широк избор прича и песама, као и различите књиге и вежбанке уз које ће деца направити прве кораке у математици, учењу енглеског језика и вежбати графомоторику.

За први сусрет деце с књигама одличне су и музичке књиге, као и сликовнице из којих ће деца лако усвојити прве појмове. За осмишљавање различитих игровних и сазнајних активности у групи васпитачима ће бити од користи и речници, енциклопедије и атласи.

Корисни линкови

banka intesa