Музичке књиге за вртић

Музичке књиге су одличан материјал за подстицање склоности ка музици код деце вртићког узраста.

Развој музичких способности, неговање љубави према музици и изграђивање музичког укуса код деце у вртићу треба стручно и постепено усмеравати , уз подршку васпитача и кроз узајамну сарадњу васпитача, предшколске установе и породице. У том циљу васпитачи би требало да буду упознати са музичким способностима и начинима њиховог развијања.


Значај музичких књига за најмлађе у вртићу

Значај музичких књига за децу јесте и у томе што најмлађим читаоцима приближавају врсте музике које раније нису имали прилике да чују. Уживање у слушању одломака чувених музичких нумера при листању и читању звучних књига је одлична основа за даље неговање доброг музичког укуса и стицање богате музичке културе.

У музичким књигама притиском прста на означена места на страници деца се, уз занимљиву причу и веселе илустрације, упознају с богатством различитих звукова.

Едукативна улога ових књига је и у уочавању и имитирању звукова, што помаже деци да изграде фонолошку свест – кључни аспект раног развоја писмености. Звучне књиге су прави избор за увођење детета у процес читања.

Најпопуларније музичке књиге за вртић

Уз музичке књиге деца ће кроз игру закорачити у свет музике. Серијал књига о јунаку Пеци и његовим другарима одличан је избор за упознавање са различитим звуковима, инструментима и са најразличитијим музичким жанровима.

Притиском прста на означене кружиће у књигама о Пеци мали читаоци се упознају с богатством звукова различитих инструмената, уз занимљиву причу. Илустрације су духовите, веселе и топле, пуне занимљивих детаља у којима ће деца сигурно уживати.

Притискајући прстом означене кружиће у књигама, мали читаоци се уз занимљиве приче и веселе илустрације упознају с различитим мелодијама и богатством разних звукова.

Најпознатије бајке света у форми звучних бајки за децу, Црвенкапа, Три прасета, Мачак у чизмама и Аладин, спадају у едицију Звучне бајке. Прилагођене су узрасту најмлађих читалаца и одличан су избор за први сусрет најмлађих с чувеним бајкама.

Прелиставајући Музику света, деца ће кренути на своје прво путовање око света слушајући музику из разних земаља – Грчке, Шпаније, Кубе, Јапана итд. У књизи Славни композитори деца ће чути одломке дела 12 великана музике, међу којима су Шопен, Моцарт, Вивалди и други.

Књиге На селу, Моји љубимци, Моја осећања и музика и Моја музика за плес припадају едицији Звучне књиге за најмлађе. Притиском прста на означене кружиће дете ће моћи да чује како се оглашавају различите животиње – оне које срећемо на селу, али и кућни љубимци – и да их тако боље упозна.

Корисни линкови

banka intesa