Енглески за вртић

Учење енглеског или било ког другог страног језика у вртићу ствара код детета позитиван однос према страним језицима и учењу генерално. 

Многи примери су показали да деца која дођу у основну школу са одређеним знањем енглеског много брже усвајају основе других страних језика, а осим тога лакше прихватају нове предмете и обавезе које долазе са њима. На родитељима и васпитачима је важан задатак да препознају начин на који дете усваја нова знања.


Значај учења енглеског језика у вртићу

Предности учења енглеског језика у вртићу су бројне, а све произлазе из чињенице да је дете у најранијем детињству уједно и најспособније да прихвати нове ствари и да их савлада много лакше него што би то могла да уради одрасла особа.

Неурофизиолошки механизми који су одговорни за усвајање матерњег, али и свих других језика, временом слабе и губе свој капацитет, због чега усвајање страних језика са годинама постаје све теже.

Деца језик усвајају на несвесном нивоу. Она плету своје приче и начине на које се формирају речи. Немају страх да нешто испробају, уклопе, избаце, споје. Акценат је на игри, машти, песми, бојама, квизовима, загонеткама, сликама.

Књиге за учење енглеског језика у вртићу

Креативни центар нуди неколико књига за учење енглеског језика у вртићу. 

Енглески за предшколце одличан је избор за децу која иду у вртић. Уз ову књигу деца ће моћи да чују како звучи нови језик и да науче прве речи на енглеском. Тако ће се код њих пробудити радозналост и развити умеће слушања.

Књига Певамо и учимо енглески је намењена онима који желе да деци приближе иновативнију методу учења енглеског језика. Деца могу у најранијем узрасту да науче овај језик лако и без напора уз забавне и ритмичне песмице на енглеском.

Мој сликовни речник енглеског језика садржи одабране речи које су употребљене у реченицама на енглеском. Испод њих се налази превод на српски језик, а ту су и занимљиве илустрације.

Српско-енглеска збирка нуди различите активности уз које ће деца моћи да направе своје прве билингвалне кораке.

Корисни линкови

banka intesa