Радни листови – средња група

Креативни центар нуди мноштво радних листова за децу из средње вртићке групе – децу узраста од 4 до 6 година.


За децу овог узраста је важно да уживају у детињству и игри, али истовремено ово је и период када су деца пуна питања и жељна знања. Због тога је посебно важно да начин на који уче о свету око себе буде остварен кроз игру и прилагођен њиховом узрасту.

Васпитачи се труде да активности у вртићу буду спој онога што желе дете и родитељ и онога што сматрају да деца могу и треба да науче.

Радни листови Креативног центра за средњу групу биће од користи васпитачима, али могу бити добар ресурс и родитељима за активности код куће.

Радни листови Ја у вртићу Симеона Маринковића и Славице Марковић намењени су деци узраста од 4 до 5 година. Решавање задатака из ових радних листова подстиче децу на разноврсне активности, попут опажања, уочавања сличности и разлика, поређења, груписања и класификације појмова, тражења веза и асоцијација и др. Пратећи како дете решава задатке, родитељи и васпитачи стећи ће увид у његов развој и напредовање.

Радни листови Жврљалица и Сваштара предлажу занимљиве активности за децу узраста од 5 до 6 година – уз Жврљалицу ће деца савладати покрете неопходне за писање штампаних слова ћирилице, док их у Сваштари очекују разноврсне активности: бројање до 5, бојење, цртање и др.

Радне књиге из серијала Школице – Јежићева школица и Медина школица вишеструко су корисне за децу овог узраста. Деца их могу читати и у вртићу и код куће. Овај серијал је намењен подстицању развоја детета од најранијег узраста до поласка у школу, с намером да дете што раније оствари први контакт с књигом. Јежићева школица намењена је узрасту од 3 до 4 године, док је Медина школица за децу од 4 до 5 година.

Корисни линкови

banka intesa