Књиге за купање

Ритуал купања може бити одлична прилика за упознавање деце с књигама. Књиге за купање најчешће су направљене од пластике или гуме и погодне су за игру у води. 

Књиге за купање намењене су деци узраста до две године. Уз ове књиге купање постаје много лакше и забавније, а дете усваја нова знања играјући се меким књижицама које мењају боју у топлој води.


Књиге које мењају боју у води

Књиге за купање које мењају боју у води спадају међу најпопуларнија издања за бебе. Потопите књигу у топлу воду и посматрајте како се боје појављују. Када се сликовница осуши, боја нестаје, тако да се дете може изнова играти.

Бућ-бућ!, Хоп-пљус! и Пућ-пућ! су издања која најмлађе читаоце упознају са животињама које живе у води (риба, жаба, патка, хоботница...), као и звуковима које оне производе. Када се сликовнице потопе у воду животиње мењају боју, што код деце изазива одушевљење.

Књиге за купање Животиње се купају и Играчке се купају такође имају специјални ефекат – у топлој води мрље са страница магично нестају! 

Потопите књигу у топлу воду и заједно с дететом посматрајте како прљавштина, нечистоћа и блато нестају с јунака који су се испрљали. На крају купања јунаци свих прича ће бити чисти, мирисни и спремни за спавање. Када се сликовнице осуше, мрље ће се вратити, па ће дете моћи изнова да се игра.

Књиге и играчке за купање

За уживање у купању одлични су и комплети Бродић Боки на таласима и Жабица Јаца на плажи. Комплети за купање садрже симпатичну пластичну књижицу и гумене играчкице – бродић и жабицу, идеалне за играње у кади, на плажи или у базену.

Књиге за купање намењене су деци у најранијем узрасту, да ритуал купања учине веселијим и да код деце подстакну љубав према читању. Уз ова занимљива издања купање малишана биће много забавније!

Корисни линкови

banka intesa