Звучне књиге за бебе

Звучне књиге за бебе спадају у интерактивне књиге за бебе јер позивају дете на игру, а кроз игру се најбрже уче први појмови и упознаје свет који дете окружује.

У звучним књигама за бебе, као и у звучним књигама за децу, притиском прста на означене кружиће мали читаоци се упознају с богатством звукова различитих инструмената, уз занимљиву причу и веселе илустрације 

Звучне књиге у издању Креативног центра одликује одличан квалитет звука.


Значај музике за развој детета

Музика има изузетан значај за развој детета – подстиче креативност, побољшава концентрацију и памћење и доприноси емоционалном и социјалном развоју. Деца која време проводе уз музику, певајући и играјући с родитељима или другом децом, имаће више самопоуздања и развиће вештину пажљивог слушања.

Један од најбољих начина за увођење музике у дечју свакодневицу јесте читање звучних књига. Уз њих ће се деца кроз игру упознати с најразличитијим музичким жанровима.

Значај звучних књига

Значај музичких књига за децу јесте у томе што најмлађима приближавају музику коју раније нису имали прилике да чују. Уживање у слушању кратких одломака музичких нумера при листању и читању звучних књига представља одличну основу за даље неговање музичког укуса и стицање богате музичке културе.

Популарни серијал о псу Пеци

Уз звучне књиге деца ће кроз игру закорачити у свет музике, а серијал књига о симпатичном јунаку Пеци и његовим другарима одличан је избор за упознавање с различитим звуковима и инструментима. Серијал звучних књига о Пеци спада међу омиљена издања за децу.

„У звучним књигама о Пеци направљен је одличан избор музичких нумера које читаоци могу чути. Илустрације су духовите, веселе и топле, пуне занимљивих детаља у којима ће деца сигурно уживати“, наводи се у магазину Bookseller, познатом британском недељнику о издаваштву.

Звучне бајке

Поред књига о Пеци препоручујемо и звучне бајке за децу Аладин, Три прасета и Мачак у чизмама. Потражња за звучним бајкама у издању Креативног центра је велика, што показује да родитељи увиђају да уз ове књиге дете на нов начин доживљава приче које су му већ познате.

Музика света и Славни композитори

Листајући картонске звучне књиге Музика света и Славни композитори деца ће упознати славне композиторе и музику из различитих земаља. Прелиставајући Музику света, деца ће кренути на своје прво путовање око света слушајући музику из разних земаља – из Грчке, Шпаније, Кубе, Јапана и других. У књизи о познатим композиторима најмлађи ће чути одломке дела 12 великана музике, међу којима су Шопен, Моцарт, Вивалди, Бах, Бетовен и други.

Уживање у слушању кратких одломака музичких нумера при листању и читању ових звучних књига представља добру основу за даље неговање музичког укуса. Ове звучне књиге у издању Креативног центра су за кратко време постале веома популарне, што показује да родитељи увиђају значај звучних књига за развијање музичке културе већ у најмлађем узрасту.

На селу и моји љубимци

Моји љубимци и На селу су звучне књиге намењене бебама. Притиском прста на означене кружиће у овим књигама деца ће чути како се оглашавају различите животиње – кућни љубимци попут пса, мачке, канаринца, као и животиње из сеоског дворишта међу којима су крава, патка, прасе…

Уз топле и једноставне илустрације мали читаоци ће научити да именују животиње, а на крају књиге чека их занимљива игра – Потражи, пронађи! – у којој се притиском на кружић чују различити звукови а деца треба да покажу која се то животиња чула.

Звучне књиге су идеалне за бебе јер су штампане на тврдом картону са заобљеним ивицама, тако да их најмлађи лако могу листати.

Корисни линкови

banka intesa