Мекане књиге за бебе

Мекане књиге уводе бебе у свет књиге и читања. Мекане књиге су одличан избор за први сусрет детета с књигом. Садрже минималан број речи или су без пратећег текста, али својим обликом и изгледом подстичу стимулацију свих чула код деце најмлађег узраста..


Први сусрет беба с књигама

Књиге за бебе су важан део одрастања сваког детета. Бебе уче тако што повезују садржаје из књига, као што су звукови, појмови и облици, са појавама из света који их окружује.

Беба нам не може рећи које књиге воли и жели да јој се читају, али по њеним реакцијама одрасли могу закључити шта код бебe побуђује највеће интересовање. У понуди Креативног центра налази се велики број књига за најмлађи узраст.

Књиге којима дете може да се игра и на тај начин учи о свету око себе јесу и књиге за купање, као и мекане књиге за бебе. Намењене су бебама и идеалне су за формирање позитивног односа према књизи.

Значај меканих књига за бебе

Бебе воле да стављају у уста ствари са којима долазе у додир, између осталог и странице књиге, а мекане књиге за бебе су у том погледу сасвим безбедне. Креиране су тако да се бебе могу забавити кроз посматрање илустрованих страница, додиривање материјала, слушање звукова.

Праве се од различитих практичних материјала који су потпуно безбедни за бебе. Мекане књиге су направљене од тканине која се лако пере или од специјалне нешкодљиве пластике која се лако чисти.

Мекане књиге беби ће омогућити да започне свој читалачки пут, а родитељ се може опустити знајући да је књига потпуно безбедна за дете јер не садржи ситне делове нити је склона цепању или кидању.

Мекане књиге за играње

За бебу је заједничко читање важно не само због искуства слушања, већ и због физичког додира са књигом. То је прилика да се истраже боје, облици и текстура, што је права авантура откривања. Додир бебе са књигом укључује још једну важну активност, а то је жвакање књиге.

Чињеница је да је стављање ствари у уста један од начина на који беба учи о свету око себе.. Уместо да се родитељ бори против тога, требало би да набави мекану књигу својој беби и допусти детету да жваће странице док му објашњава њихов садржај. Креативни центар нуди широк избор књига за бебе које ће им омогућити да уче на безбедан начин. 

Избор меканих књига за бебе

Мекане књиге за бебе су веома погодне за најмлађе читаоце јер су лагане, нежне и пријатне на додир. Бебе се радо играју с њима. Оне су одличне за упознавање најмлађих са првим појмовима и речима јер садрже привлачне илустрације.

Мале мекане књиге за бебе

Платнене сликовнице Животиње и Природа намењене су учењу првих појмова у најмлађем узрасту. Илустрације појмова који су представљени у књигама једноставне су, веселе и згодне за показивање и играње. Посебна погодност код ових књига је у томе што не постоји опасност да ће се књига поцепати или оштетити, тако да се родитељи могу опустити јер се дете не може повредити.

Корисни линкови

banka intesa