Књиге о првим појмовима

Књиге о првим појмовима помажу најмлађима да кроз учење нових речи развијају машту и истраживачки дух, као и љубав према књизи и читању. Књиге које се читају деци најмлађег узраста морају да буду занимљиве, прилагођене узрасту и да садрже добре илустрације.


Зашто су књиге о првим појмовима важне

Књиге за усвајање првих појмова веома су важне за дете које учи нове речи. Ове књиге су осмишљене тако да помажу детету да лако усвоји прве појмове.

Већина књига првих појмова је илустрована привлачним илустрацијама. Појмови су једноставни и препознатљиви, односе се на свакодневне предмете и појаве, па дете може да с лакоћом усваја њихове називе.

Књиге с прозорчићима

Најмлађи читаоци посебно воле картонске сликовнице с прозорчићима који се отварају. Ове књиге крију одговоре на разна питања о стварима које окружују децу, а до одговора се долази отварањем прозорчића на страницама. Сам чин отварања прозорчића буди осећај узбуђења код најмлађих читалаца, због чега књига постаје омиљена играчка којој се деца радо враћају, а тиме се развија и љубав према књизи.

Популарна је и едиција за најмлађе Отвори прозорчић. Прозорчићи који се отварају претварају ове сликовнице у интересантне играчке, а једноставан текст и топле илустрације позивају читаоце да започну игру.

Неке од књига из ове едицији су Где је Жућа, Маме, тате и младунци, Моја осећања, Шта је горе, а шта доле. Уз њих ће најмлађи читаоци на забаван начин научити да правилно именују животиње и њихове младунце, сазнаће како се називају осећања која их обузимају у различитим ситуацијама и шта могу да ураде да би се осећали боље, а откриће и важне појмове и односе међу стварима.

У оквиру едиције Отвори прозорчић налази се и веома популаран серијал о Тигрићу Тигију.

Интерактивне књиге за малишане

У едицији Ко? Шта? Где? најмлађи читаоци се упознају са основним појмовима везаним за животињски свет, храну или превозна средства.

Едиција Чудесне животиње представља књиге-играчке У џунгли и У океану, које ће код најмлађих пробудити радозналост и љубав према књигама и упознати их са егзотичним пределима и животињским и биљним светом.

У оквиру категорије интерактивних књига за бебе налазе се књиге Чему служи ноша? и Зашто перемо зубе?, које се баве темама навикавања детета на ношу, али и свиме што је везано за зубе и оралну хигијену код деце.

Корисни линкови

banka intesa