Енглески за децу

 Предности раног учења страног језика су бројне. Дете је у раном узрасту уједно и најпријемчивије да прихвати нове садржаје и да их савлада много лакше и брже него одрасла особа.

Креативни центар нуди неколико издања уз која се деца у најранијем узрасту могу упознати са енглеским језиком.
 

Предности књига за учење енглеског језика за децу

Енглески језик је заступљен у свим сферама живота и због тога се препоручује да се са учењем енглеског почне у раном детињству. За учење енглеског језика у раном периоду пресудна је мотивација. На родитељима је важан задатак да препознају начин на који ће дете најлакше усвајати нова знања.

Постоје бројни разлози због којих деца треба да уче енглески језик. Енглески језик је неопходан деци како би у будућности била спремна да обављају свакодневне активности на интернету, слушају музику, гледају филмове на енглеском језику, али и успешно воде конверзацију са људима из других земаља.

Такође, данас се запослење и напредовање у пословном свету не могу замислити без познавања енглеског језика. Због тога је битно да дете буде усмерено да почне да учи енглески језик у што ранијем периоду.

Енглески за предшколце

Учење језика је много лакше у детињству и младости. Сви стручњаци потврђују тачност ове теорије. Беба уме да изговори све гласове који су потребни за изговор било ког језика и стога је учење страног језика у предшколском и школском узрасту најбоље време за усвајање новог језика.

Билингвизам код деце долази сасвим природно и без велике муке деца могу да усвоје нове језике. Како деца углавном све уче кроз игру, у овом периоду ће успети да кроз игру брзо усвоје широк вокабулар који је основа за детаљно познавање језика. Рано усвајање више језика има позитиван ефекат и на каснији ментални развој и побољшање меморије.

Када је реч о књигама за учење енглеског језика у овом узрасту, постоје књиге засноване на различитим приступима.

Мој сликовни речник енглеског језика је речник намењен деци предшколског и раног школског узраста и нуди разне појмове на енглеском језику пропраћене српским преводом.

За оне који желе да деци приближе иновативнију методу учења енглеског језика, уз забавне и ритмичне песмице на енглеском језику, ту је књига Певамо и учимо енглески.

За оне који су у потрази за занимљивим радним свескама за учење енглеског ту су издања Енглески за децу и књига Енглески за предшколце.

Енглески за основце

Учење страних језика подразумева одређену дисциплину. Иако је процес учења код деце сведен на игру, дете на овај начин ипак стиче радну навику и тренира свој мозак за памћење нових ствари, због чега касније лакше прихвата и математику и све друге предмете у раним разредима основне школе.

Добар избор књига за учење енглеског језика за млађе основце су књиге Научите енглески кроз игру – за узраст од 7 до 9 и од 9 до 11 година.

 

Корисни линкови

banka intesa