Атласи за децу

Атласи за децу спадају у омиљена дечја издања. Реч је о књигама које деци помажу да сазнају много тога о свету који их окружује. Осим географских карата, дечји атласи обично садрже и илустрације и мноштво занимљивих информација. Атлас за децу представља одличан начин да дете на интерактиван и забаван начин учи.

Порекло речи атлас веома је интересантно. У грчкој митологији Атлас је био титан осуђен да на својим раменима носи небо.

У XVI веку холандски картограф и географ Герардус Меркатор објавио је књигу која је обухватала и његову колекцију мапа. Ова колекција је укључивала и слику титана Атласа који на својим раменима носи планету. Од тада појам атлас означава колекцију мапа.


Типови дечјих атласа

Дечји атласи се разликују по темама и обиму. Најчешћи су географски атласи с мапама различитих делова света. Постоје и бројни специјализовани атласи за децу који се односе на разне теме, као што су: клима у свету, историја света, животињски и биљни свет на планети, култура света итд.

Занимљиво је то да постоје и анатомски атласи за децу, који приказују мапе људског тела и органа, што је једна од веома популарних тема код деце. Многи дечји атласи су обогаћени додатним садржајима, као што су занимљивости из различитих области, а богатство илустрација представља једну од карактеристика ових издања.

Атласи за децу су књиге већег формата, често са различитим графичким решењима и занимљивим штампарским решењима, па су из тог разлога додатно атрактивни и занимљиви деци.

Ком узрасту су атласи намењени

Атласи за децу су углавном намењени деци старијој од 6 година, али у њима могу уживати и млађа деца, која још не знају да читају. Деци која не умеју да читају биће занимљиво да гледају илустрације, а док им одрасла особа чита имаће прилику да сазнају бројне корисне информације о свету који их окружује.

Атлас за децу се може користити и као помоћно средство при игри. Детету можете задати задатак да пронађе неки појам или локацију на карти и тако научи нешто ново, а уз то се и забави.Атласи Larousse

Издавачка кућа Креативни центар препоручује четири интересантна атласа за децу, настала у сарадњи са чувеном француском издавачком кућом Larousse, из којих ће деца сазнати мноштво занимљивих информација и уз то се одлично забавити. Сваки атлас за децу из ове едиције садржи и постер са занимљивостима из ових издања.

Уз атлас за децу Мој атлас може се кренути на пут око света. Континенти су представљени картама на којима су приказани рељеф, биљни и животињски свет, подаци о природи. Ту су и карте на којима су приказане државе и слике из свакодневног живота. 

Атлас за децу Мој атлас животиња садржи карте на којима је приказано у којим областима живе поједине животињске врсте. Бројне илустрације које дочаравају живот животиња у различитим годишњим добима помоћи ће деци да упознају животиње са свих континената и да сазнају како оне живе.

Школски анатомски атлас

Атлас за децу Школски анатомски атлас представља одличну допуну уџбеницима из биологије за основну и средњу школу.

Овај атлас за децу садржи детаљан преглед људског тела тела са свим његовим деловима, органима и функцијама, уз богате и детаљне илустрације. 

 

Корисни линкови

banka intesa