Две нове књиге из едиције "Мали истраживачи"

07.02.2019

У оквиру едиције "Мали истраживачи" до сада је објављено осам издања: "У покрету", "Животињски свет", "Диносауруси", "Сеоско имање", "Подводни свет", "Бубе и…", "Свемир" и "Моје чудесно тело", од којих су последње две најновије.

Да ли знате шта су Гасовити џинови, како настају звезде, колико је старо Сунце? У књизи "Свемир" деца ће, отварајући картонске прозорчиће који се налазе на свакој страници, сазнати занимљивости о нашем Сунчевом систему и остатку свемира. Научиће нешто више о томе како свака планета изгледа, шта се дешава на Сунцу и Месецу и од чега су сачињене галаксије. На крају књиге пронаћи ће информације о томе како изгледа астронаутско одело и на које све начине људи истражују свемир.

У књизи "Моје чудесно тело" деца ће бити у прилици да боље упознају људско тело и сазнају шта се дешава испод коже. Отварањем прозорчића откриће како функционише наше тело, како ради мозак, шта нас покреће, како расту бебе. Млади читаоци ће бити одушевљени када буду сазнали шта се дешава са залогајем хране и колико брзо расту нокти. Зашто се не осећамо добро назив је занимљивог поглавља где је тело је упоређено са замком који је саграђен тако да може да се брани од напада и победи болест. Деци се веома сликовито објашњава шта су то клице и дају им се корисни савети како да се лече и како да се брину о свом телу.

Издања Креативног центра можете наручити преко сајта www.kcknjizara.rs, купити у Клубу књижари Креативни центар у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa