НОВО! Тиги, време је за спавање

18.02.2019

У популарној едицији "Отвори прозорчић!" објављена је сликовница "Тиги, време је за спавање" у којој ће се најмлађи читаоци упознати с новим јунаком Тигрићем Тигијем. Време је за спавање, а Тиги не жели да заспи док не пронађе омиљену играчку – медведића.

Преклапалица Тиги, време је за спавање, као и остале књиге из едиције "Отвори прозорчић!", упознаје малишане с првим речима, подстиче машту, развија истраживачки дух и способност довођења слика и појмова у међусобну везу. Отварањем прозорчића иза којих се крију одговори најмлађи читаоци ће, уз Тигијеву помоћ, на забаван и подстицајан начин стећи добре навике, научиће да именују животиње и сазнаће многе занимљивости. Једноставан текст и топле илустрације прилагођене су деци у узрасту до три године, а прозорчићи који се отварају претварају картонску сликовницу у занимљиву играчку. Питања упућују децу на посматрање, запажање, размишљање и закључивање, што помаже развоју маште и интелигенције. Конципиране на тај начин – као комбинација књиге и играчке – сликовнице из ове едиције идеалне су за развијање почетног позитивног односа према књизи код најмлађих читалаца.

Вредност врхунски одштампане картонске сликовница с прозорчићима "Тиги, време је за спавање", поред њене привлачности и едукативности, јесте и у томе што је дело домаћих аутора –Симеона Маринковића и Славице Марковић, писаца популарних дечјих књига, и Евелине Даневе Рајнингер, веома талентоване илустраторке.

У припреми је књига "Тиги, хајдемо у шетњу", друга сликовница о овом симпатичном јунаку, која ће бити објављена до краја марта.

Књигу "Тиги, време је за спавање" можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa