НОВО! "Бонго. Или: Дружина ретких кућних љубимаца"

19.02.2019

Био једном један жути балон. Имао је нацртане очи тако да може да види свет око себе и уста да може да се осмехује, а добио је и нацртано срце да би могао некога да воли. Тај балон се звао Бонго и највише на свету је желео да буде нечији кућни љубимац.

Књига ауторке Весне Ћоровић Бутрић "Бонго. Или: Дружина ретких кућних љубимаца" говори о једном необичном јунаку и његовој потрази за пријатељима и месту којем ће припадати. Како је сваки крај само нови почетак тако и права авантура овог жутог балона започиње једним крајем. Када напусти свој дом и крене на пут око солитера у којем живи, Бонго ће упознати многе обичне и необичне кућне љубимце. Уз њихову помоћ научиће много о томе чему служе очи и уста и уши, а понајвише о томе чему служи срце. Оно ће му и показати пут и сигурно га водити до места којем ће припадати заувек.

Весна Ћоровић Бутрић је одговорни уредник Програма за децу, младе и породицу Радио Београда. Ауторка је више књига и кратких прича и добитница је значајних награда за дечју књижевност.
„Добра књига за децу је паметна књига: зна како да се понаша у рукама детета. Не хвали се својом памећу и знањем, али их истиче. Искрена је, каже ти важне истине, али нађе начине који ће ти бити најјаснији. Каже ти и оно што је весело, врцаво, смешно, али ти каже и оно што је тужно, сурово, неминовно…“, сматра ауторка.

Књига "Бонго. Или: Дружина ретких кућних љубимаца" изашла је у едицији "Од читања се расте" и намењена је читачима почетницима, а самим тим је и прилагођена потребама ове циљне групе. Већи фонт и проред олакшавају малим читачима савладавање ове вештине, док их ведре илустрације младе илустраторке Мање Ћирић на прави начин уводе у свет Бонгових авантура.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 

 

Корисни линкови

banka intesa