НОВО! Баштованов сан

16.05.2019

Испред тебе је врт по којем шетају различита необична бића – брижна корњача, невидљива Пру, патуљак који чита, девојчица с делфинима у коси… Уз њихову помоћ један мргудни баштован доћи ће до врло важног открића. О каквом открићу је реч – сазнаћеш ако отвориш ову капију, пардон, књигу!
Јаца и Боб

Нова књига "Креативног центра" под називом Баштованов сан познатог ауторског тандема који чине Јасминка Петровић и Добросав Боб Живковић објављена је у едицији Од читања се расте и намењена је почетницима у читању и прилагођена је потребама ове циљне групе. Већи фонт и проред олакшавају малим читаоцима савладавање ове вештине, док их маестралне илустрације Добросава Боба Живковића уводе у чудесан свет једног баштована.

Један мргудни баштован по читав дан брине о башти и улаже много труда у цвеће, које, уз једну малу корњачу, сматра јединим пријатељима. А то цвеће је тако нежно, док трепне, оно процвета и увене, па му се чини да је тај његов труд бесмислен.

Овај баштован проводи своје усамљене дане увек на исти начин, све до једне ноћи када ће га у башти изненадити бројни посетиоци. Та посета не би била чудна да он није посебно водио рачуна о томе да се по башти не врзма нико ко би могао да науди његовом цвећу. А све то због једног давног догађаја када су нестале прве лале које је засадио…

Необични гости откриће му разне тајне које крије његов врт, а од девојчице с делфинима у коси сазнаће да су лале некада давно нестале из његове баште због једног сасвим неочекиваног разлога. Разлога који ће му помоћи да схвати да ствари нису баш увек онакве какве изгледају на први поглед и да сав труд и љубав које улаже у цвеће нису узалудни.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa