НОВО! Страшно страшна прича

21.05.2019

Након сликовнице "Страшна прича" која говори о змају који је сејао страх и трепет у једном краљевству све док се није сусрео са малим радозналим принцем, у издању "Креативног центра" недавно је објављен наставак – "Страшно страшна прича" која почиње урликом једног змаја.

 Али тај Страшни змај одједном више ником није страшан – ни птицама, ни животињама, ни пролазницима! Да ли ће га се ико бојати у свету који се толико променио? Још једна занимљива прича из пера Ане Ђокић, с духовитим илустрацијама Душана Павлића, забавиће најмлађе читаоце. Док  у "Страшној причи" ауторка на духовит начин пише о страху и о томе како га надвладати, у "Страшно страшној причи" такође уз много хумора говори о темама о којима можда не размишљамо довољно, као што су загађење и отуђеност.

Ауторка каже да деца воле хумор и воле кад су њихови вршњаци главни јунаци приче. "Наравно, увек коментаришу како "Страшна прича" уопште није страшна и поносно истичу како се уопште нису уплашила. Страх се на прву лопту увек везује уз „бабароге“. Тек када заједно прочитамо причу, почиње разговор о томе јесу ли и речи понекад страшне." На питање коме су намењене ове две сликовнице, Ана Ђокић каже: "Увек пишем и за децу и за одрасле. Не правим никакву разлику. Мислим да не треба потцењивати одрасле. И они имају ону дечију „искру“ која ужива у сликовницама. Једино што се неки можда стиде тога. Али, срећом, све је више нас који гласно говоримо да уживамо у сликовницама. И стварајући их и читајући их."

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa