НОВО! Наука. 40 научника и истраживача

05.06.2019

"Наука. 40 научника и истраживача“ упознаје читаоца с пионирима на пољу различитих научних дисциплина. Ту су математичари, астрономи, физичари, хемичари, биолози, информатичари… Неки од њих су свима познати, а други су током историје остали у сенци.

Књига Наука. 40 научника и истраживача садржи биографије научника и истраживача, податке о њиховим открићима, околностима у којима су настала и практичној примени тих изума, разне анегдоте из њихових живота, као и различите занимљиве чињенице. Открића свих тих научника утицала су на развој човековог погледа на свет и отварање пута ка новим сазнањима. Управо због таквог значаја наука је тема о којој се учи од најранијег детињства. Међутим, иако су имена научника понекад неодвојиви део назива законитости које су поставили, често представљају само апстрактне појмове. Из ове књиге млади читаоци ће сазнати да се иза сваког од тих имена налазе стварне личности које су радиле у одређеним околностима и на основу дотадашњих сазнања. Разумеће да историја науке није завршена, већ траје и сада, тако да и сами могу постати део ње.

Ауторка књиге Ан Бланшар је приређивач и писац неколико веома значајних књига за младе. У раду она прати идеју да се озбиљне теме обрађују духовито и лепршаво, а смешне – озбиљно и отмено. На темељу тога настале су и три књиге које је „Креативни центар“ објавио претходних година – Енциклопедија бунтовника, непослушника и осталих револуционара и Енциклопедија јунака, суперхероја и осталих полубогова.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa