НОВО! Дневник градског спавача

26.06.2019

Упознајте Тонија и Мартија у новој занимљивој књизи "Дневник градског спавача" и сазнајте шта се дешава када два тинејџера, заљубљена преко ушију и навикнута на градски живот и спавање до поднева, преузму улогу градских авантуриста и истраживача, захваљујући њиховој баки, познатој фотографкињи часописа National Geographic, која је прави заљубљеник у природу.

Потпуно непланирано и у почетку невољно, Тони и Марти, поред „љубавних јада“ којима су непрекидно окупирани, учествују и у спасавању бакине баште, откривају нове „познанике“ који живе испод и изнад земље, почињу да уче имена цвећа, дрвећа и птица. Под бакиним вођством постепено увиђају колико смо сви део природе, колико тога имамо заједничког с биљкама и животињама и шта све можемо да научимо од њих. Причу употпуњују ликови Мартијеве млађе сестре Маје, љубитељке буба и цвећа, и Тонијевог ујака, „стручњака за женска питања“, чији савети их увлаче у низ комичних неспоразума с девојчицама у које су заљубљени. 

Књига Дневник градског спавача је писана као дневник који наизменично воде Тони и Марти, уз додатак разноразних бележака, енциклопедијских података, баштенских савета и предивних илустрација градске флоре и фауне. Посебан део у књизи посвећен је саветима за градске вртларе, са упутствима за прављење колача за птице, фосила од пахуља, огрлице од кестења, парфема од пољског цвећа…

Књигу су написале бугарске ауторке Зорница Христова и Десислава Димитрова, илустровала је Сијана Захаријева, а превела је Марија Јоана-Стојадиновић.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари "Креативни центар" у Београду (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa