НОВО! Математичке авантуре 4

05.07.2019

Након књига „Математичке авантуре 1“, „Математичке авантуре 2“ и „Математичке авантуре 3“, недавно је објављена књига „Математичке авантуре 4", аутора Мирка Дејића и Бранке Дејић, чије су збирке „Математика као игра 1" и „Математика као игра 2" на Сајму књига у Франкфурту 2012. добиле Награду „Најбољи европски уџбеник у категорији књига за предшколце“.

Према речима аутора, интелект деце се најинтензивније развија до тринаесте године. У том периоду и задаци за развијање интелекта су најделотворнији. У збиркама „Математичке авантуре 1–4“, које су намењене ученицима млађих разреда основне школе, мало је истоврсних задатака, па нема шаблонског решавања. Сваки задатак ставља дете пред нову проблемску ситуацију и решавање је равно сналажењу у новим ситуацијама. За то је потребна интелигенција, која се истовремено и користи и развија.

Збирке „Математичке авантуре 1–4“ намењене су оној деци која у првом, другом, трећем или четвртом разреду основне школе могу да напредују брже и више од осталих ђака. У њима се налазе занимљиви задаци, какви се најчешће не раде на часовима математике у школи. Задаци имају различите функције: поједини служе за развијање логичког и апстрактног мишљења, неки се односе на сналажење у равни и простору, неки на сналажење у различитим ситуацијама, а многи су, једноставно, лепи задаци, они због којих волимо математику и који нас мотивишу да је стално радимо. Сви су они погодни за откривање и развијање математичке даровитости и подстицање креативности.

Овe књиге можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар" у Београду (ТЦ „Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa