Нова књига у едицији за читаоце почетнике - Принцезино извињење

15.07.2019

У издању „Креативног центра“ објављена је нова књига вишеструко награђиване ауторке Весна Алексић. Ради се о „Принцезином извињењу“, трећој књизи у едицији „Принцеза Софиja“.

Све књиге из серије „Принцеза Софија" говоре о Софијиним мукама одрастања. Иако је Софија принцеза, проблеми који је муче су они сасвим обични, дечји: у првој књизи (Принцезин закон) то је први зуб који се спрема да испадне, у другој (Принцезина медаља) мобилни телефон који Софија још нема, док у трећој књизи (Принцезино извињење) Софија учи да води рачуна о кућним љубимцима, али и о људима око себе. У четвртој причи, која ће ускоро бити објављена, Софија ће научити како да не стрепи од поласка у школу.

Све приче о принцези Софији смештене су у савремени тренутак да би деца могла лакше да се пронађу у њима, да се идентификују, јер је то изузетно важно у раном узрасту. Иако принцеза, Софија је једно обично дете: искрена, радознала, немирна, осетљива, урбана. Радије ће се пола сата играти на телефону него с правим коњем, јер јој родитељи не дозвољавају да употребљава мобилни телефон. Ово разумеју данашња деца. Поготово она која ће на телефону читати и књиге.

Едиција „Принцеза Софија" намењена је читаоцима почетницима и, сходно томе, дизајнерско и техничко обликовање прилагођено је потребама оних који тек овладавају овом вештином – у књигама су заступљени већи фонт и проред како би се деци олакшало читање. Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић, која је прошле године за прве две књиге из ове едиције добила Награду за најлепшу дечју књигу на Међународном београдском сајму књига.

Књиге о принцези Софији можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар" у Београду (ТЦ „Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa