НОВО! Наша гошћа година

19.07.2019

Поводом значајног јубилеја Добрице Ерића, објављено је ново издање књиге „Наша гошћа година“, уз маестралне илустрације Марице Кицушић.

Књига Наша гошћа година настала је у време када се навршило 60 година од издавања прве књиге Добрице Ерића. То је било време када је Добрица Ерић био члан редакције „Полетарца“, познатог часописа за децу који је излазио у Београду седамдесетих година XX века. Сећајући се тог периода, Добрица Ерић је причао о томе како је пред својим великим пријатељем Душаном Радовићем, тада главним уредником „Полетарца“, говорио песму о годишњим добима. Она се Душану Радовићу толико допала да га је наговорио да опише све месеце. Тако је настала ова збирка, а прво објављивање било је управо у „Полетарцу“.

Међу мноштвом књига с поезијом и прозом Добрице Ерића налазе се и оне које је објавио „Креативни центар“: Свитац пшеничар и воденичар, Приче из мрављег света, Благо воћа и поврћа, Сунчева деце, Прича дуге три ланца из ловачког ранца.

Књигу „Наша гошћа година“ можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар" у Београду (ТЦ „Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa