НОВО! Дар мар

14.08.2019

У едицији „Различак", објављена је збирка песама „Дар-мар" песникиње Драгане Младеновић. Ову необичну књигу за дуго читање, размишљање и посматрање маестрално је илустровао Борис Кузмановић, користећи комбиновану технику у којој преовладава прожимање цртежа и колажа.

Дар-мар је књига у којој живе песме с грешкама, али не са обичним грешкама, већ са оним намерним – у свакој песми неке речи су уљези. Трагање за уљезима – изразима који не припадају одређеним скуповима речи – претвара читање у  замршену авантуру која захтева пажњу и посвећеност. (Уљез би то објаснио речима: ко чита напамет, неће ни приметити да је током недељног ручка прогутао ауспух!) 

Описујући главни концепт ове књиге, ауторка Драгана Младеновић објашњава: „Дар-мар захтева пажљиво читање, јер онај који чита напамет може бити преварен. С друге стране, пажљиво читање води бољем разумевању текста и, следствено, света. Олакшавајућа околност за читаоца јесте то да се идеја усредсређеног читања овде спроводи кроз прилично питку и разиграну форму, да се један врло озбиљан и захтеван процес заправо одвија кроз игру."

Oву књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар" у Београду (ТЦ „Еуроцентар", Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 

Корисни линкови

banka intesa