Награда Гомионица за књигу Наша гошћа година

13.09.2019

Награда „Гомионица“ за књигу за децу додељена је „Креативном центру“ за књигу „Наша гошћа година“, коју је написао Добрица Ерић, а илустровала Марица Кицушић.
Награду је доделио жири за оцену издавачке продукције представљене на Сајму књиге у Бањалуци, који се одржава од 10. до 16. септембра 2019. године.

О овој награди одлучивао је жири у саставу: Ранко Рисојевић, председник, проф. др Мирјана Кубурић Мацурa и проф. др Игор Симановић.

„Посебно нам је задовољство што је непосредно након што је објављена књига Наша гошћа година освојила ову награду. Објавили смо је у славу великог писца Добрице Ерића, аутора многих наших књига. Знамо да су стихови из ње били посебно драги аутору и надамо се да ће читаоци свих узраста у њој уживати“, навела је Милена Трутин, уредница књиге.

Ово је осма Награда „Гомионица“ за „Креативни центар“. Поред овогодишњег признања, „Креативни центар“ је добио „Гомионицу“ за издања: Стилске игре (2014), „Врло ретка приповетка“ (2011), „Прича о доброј метли“ (2011), „Књига за сваку девојчицу“ (2009), „Тајни живот Хранислава Добрића“ (2004), „Хајдуци“ (2000), као и за укупну продукцију дечје књиге изложене на Сајму књиге Бањалука 1999. године.

 

 

Корисни линкови

banka intesa