Боб - ретроспективна изложба Добросава Боба Живковића

23.09.2019

„Креативни центар“ и Музеј примењене уметности позивају вас на изложбу „Боб - ретроспективна изложба Добросава Боба Живковића" , 2. октобра 2019, у 19 h, у Музеју примењене уметности у Београду. Изложба ће трајати од 2. до 23. октобра.

Ретроспективна изложба илустрација Добросава Боба Живковића, под називом „БОБ“, организује се у оквиру Салона савремене примењене уметности Музеја примењене уметности, у сарадњи са издавачком кућом „Креативни центар“. На изложби ће бити приказано више од пет стотина радова које је Боб Живковић извео током протеклих тридесет седам година стваралаштва.

Изложбу прате књига „Басна о Бобу“ списатељице Јасминке Петровић, коју је илустровао Боб Живковић, у издању Музеја примењене уметности, и монографија под називом „Добросав Боб Живковић“, у издању „Креативног центра“. О сарадњи с Бобом Живковићем и о његовом стваралаштву у монографији су писали Ана Пешикан, Јасминка Петровић, Љиљана Маринковић, Слободан Јовановић, Смиљка Блажин и Воја Жанетић.

Изложбу ће отворити списатељица Јасминка Петровић, а кустос изложбе је Слободан Јовановић, виши кустос Музеја примењене уметности

У оквиру ове изложбе биће одранизована два стручна вођења кроз изложбу: у петак, 4. октобра 2019, у 18 часова и  уторак, 22. октобра 2019, у 18 часова у Музеју примењене уметности.

Посетиоце ће кроз изложбу водити Добросав Боб Живковић и Слободан Јовановић.

Током трајања изложбе биће организоване радионице за децу, ученике средњих уметничких школа и студенте

На изложби „БОБ“ премијерно ће бити представљен и пројекат виртуелне реалности (ВР) заснован на илустрацијама Боба Живковића за књиге Плави кит Арсена Диклића (2001) и Да пукнеш од монструма (приредио Зоран Пеневски, 2013), обе у издању „Креативног центра“.

 

Корисни линкови

banka intesa