НОВО! Узбуна у кући белих медведа

07.10.2019

„Узбуна у кући белих медведа“ прича је Станке Брдар, еколога и борца за очување животне средине. Ова сликовница настала је у жељи да код деце пробуди еколошку свест и да их позове да допринесу очувању животне средине.

На један пријемчив и освешћујући начин сликовница Узбуна у кући белих медведа у деци буди потребу да направе сасвим мале промене у својим навикама и тако сачувају живот  белом медведу Увеу и његовој породици.

Мали бели медвед Уве уживао је у игрању и клизању са сестром Улом на Северном полу све до једног дана када се део џиновске санте одломио и пао с њим у море. Пловећи сам и уплашен на малој санти леда која се брзо топила, Уве је далеко од своје куће видео и сазнао много тога што му се није допало.

„Уколико прича о породици белих медведа код деце побуди емпатију и еколошки их пробуди, на крају сликовнице могу да сазнају шта могу свакодневно да раде како би штедели енергију и бринули о животној средини. То што свако може да уради су мале промене, мали кораци. Ако је много оних који праве те кораке онда су позитивне промене могуће“, наводи ауторка књиге Станка Брдар

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa