НОВО! Зар ти баш ништа не умеш, Петсоне?

05.11.2019

Нова књига о Петсону и Финдусу за најмлађе читаоце!

Финдус уме мање-више све. Али да ли и Петсон то уме? Финдус изазива Петсона да испроба једну запетљанцију за другом. Ипак, постоји нешто у чему је Петсон најбољи. А шта је то? Погледајте у књизи!

Чича Петсон и мачак Финдус јунаци су сликовница познатих широм света, а инспирацију за њихове прве авантуре чувени шведски писац и илустратор Свен Нурдквист пронашао је играјући се са својим малим синовима. Узбудљиве приче прате дружење старог фармера и његовог немирног мачка. Чак и њихови обични дани пуни су разних доживљаја и никад нису досадни, а рођендан се слави чак трипут годишње јер је тако занимљивије. Поред забавних и духовитих прича, оно што посебно одушевљава велике и мале читаоце сликовница Свена Нурдквиста јесу илустрације препуне занимљивих детаља.  

Сликовнице из серијала о Петсону и Финдусу преведене су на више од 55 језика и продате у 15 милиона примерака, а о њиховим авантурама снимљени су и цртани филмови.

Аутори илустратор ових сликовница Свен Нурдквист у Шведској се сматра наследником Астрид Линдгрен, а ова славна књижевница често је истицала како је Нурдквист њен омиљени илустратор. Захваљујући живописним ликовима, занимљивим причама и сјајним илустрацијама, књиге о Петсону и Финдусу увелико се сматрају класицима савремене књижевности за децу.

Нову књигу Зар ти баш ништа не умеш, Петсоне?! можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa