Акција НЕДЕЉА НАУКЕ

07.11.2019

Поводом Светског дана науке, који се обележава 10. новембра, организовали смо акцију НЕДЕЉА НАУКЕ. Од 7. до 14. новембра цене 12 књига из области популарне науке за децу биће снижене за 30%.

У оквиру ове акције снижене су цене 12 занимљивих књига, међу којима су: Наука. 40 научника и истраживача, књиге експеримената за предшколце (Од златне рибице до Месеца и Послушно јаје и други огледи за децу) и основце (Мали кућни огледи 4, 50 експеримената из хемије50 експеримената из микросвета50 експеримената из живог света55 експеримената из природе, као и два наслова из едиције „Сазнај и пробај“ (Астрономија и Метеорологија). За оне који се често питају како електрични уређаји раде ту је књига Замисли живот без струје, а за оне које занима хемија интересантна је књига Периодни систем елемената.

Ова акција важи у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30), као и на нашем сајту.

Светски дан науке за мир и развој установио је Унеско, а он се широм света обележава од 2002. године како би се скренула пажња на потребу за новом везом између науке и друштва.

Књиге из области популарне науке важан су сегмент издаваштва „Креативног центра“ – досад смо добили десет Награда „Невен“ за популарну науку, а та издања одлично су примљена и у свету и преведена на велики број језика.

„Популарна наука заправо јесте наука! Али то је наука за оне који нису научници, за оне који су сувише мали да би то били, за оне који воле и за оне који не воле да уче, за оне који хоће много да сазнају и за оне који желе добро да се забављају. А таквих је много више од оних који су већ добили Нобелову награду“, навела је Милена Трутин,  уредница издања из области популарне науке у „Креативном центру“.

 

Корисни линкови

banka intesa