НОВО! Шта ли је ово?!

14.11.2019

Књига „Шта ли је ово?!“ састоји се од низа цртежа који представљају апсурдне изуме, пиктограме који никоме нису потребни, немогуће појаве, графичке парадоксе, досетљиво виђење онога што нас окружује.

Аутор Тошо Борковић бави се смехом – и то оним здравим смехом, који настаје када смислимо нешто духовито, када случајно запазимо неочекиван обрт или када нас изненади очевидно решење на које нисмо ни помислили.

Књига Шта ли је ово?! подељена је на поглавља, а свако од њих састоји се од низа цртежа. Цртежи су настали са жељом да подстакну радозналост и укажу на то да увек постоји другачији угао гледања. Ако пустите машти на вољу, једноставан предмет може постати извор смеха и креативне забаве. На крају сваког поглавља можете прочитати на шта је аутор мислио када је стварао ове цртеже.

Тошо Борковић, карикатуриста, рођен је 1953. у Хан Пијеску. Већ више од четири деценије он свакодневно коментарише нашу стварност. Учествовао је на мноштву међународних конкурса и фестивала у Србији и бројним земљама света, на којима је добио преко 60 награда и признања. Илустровао је више уџбеника и других књига. Његови радови налазе се у музејима и у приватним колекцијама широм света.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa