НОВО! Прави љубимац за мене

22.11.2019

Вешто вођена прича, симпатични јунаци и неизвесна судбина малог хрчка пружиће и родитељима и деци много уживања приликом читања сликовнице "Прави љубимац за мене", али и добар повод за разговор о томе како реагујемо на оне који су другачији од нас.

Хрчак Тихомир је био веома забринут за своју судбину. Сви његови рођаци већ су добили нов дом, само је он и даље у продавници кућних љубимаца жељно очекивао свог будућег власника. Уз то, остале животиње су га непрекидно грдиле зато што је ноћу правио буку због које нису могле да спавају. Ко ће уопште да узме љубимца који по целу ноћ трчи у свом точку?

Сликовнице Патриша Анђелковић "Господин Љутиша и пас Љутко" и "Ничија куца" дуго су имале своју верну читалачку публику и биле су прве међу онима које су објављене у "Креативном центру". Потом је уследила сликовница Мила, Краљица Нереда – прича о девојчици која је, захваљујући неочекиваном сплету околности, стекла необичног и верног пријатеља – а овог пута Патриша Анђелковић за свог јунака бира симпатичног малог хрчка по имену Тихомир.

Идеју за ову сликовницу, ауторка је добила из сопственог искуства: "Као дете сам увек имала бар по једну животињу: корњаче, рибе, папагаје и једног пса.  Од сваког од њих сам нешто  научила:  поред љубави коју сам осећала према њима било је важно да научим доста и о њиховим навикама, потребама, као и да и развијем осећај одговорност за неко друго биће. Не препоручујем родитељима да деци набаве кућног љубимца само да би научили те ствари, ако сама деца за то не показују интересовање, али с друге стране верујем да кућни љубимац може много допринети животу једне породице", наводи ауторка.

Својим богатим и топлим илустрацијама Соња Пауновић је употпунила атмосферу ове књиге.

Ову занимљиву сликовницуможете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa