НОВО! Лутања баштенских патуљака

29.11.2019

Девојчица Мила купила је с мамом украсног патуљка за малу башту испод њиховог прозора. Већ после неколико дана патуљак је нестао, а Мила и њен брат Марко кренули су у потрагу за њим. Нису ни слутили какав тајанствен и чудесан живот воде ти симпатични баштенски украси.

Својим новим романом под називом Лутања баштенских патуљака ауторка Гордана Малетић уводи читаоце у тајанствени свет необичних јунака.

Баштенски патуљци можда за некога представљају само  украсе у цвећу, али то не важи и за ауторку која зна њихову тајну. Њена прича почиње у тренутку када Цветко и Дубравко доспевају у башту девојчице Миле, али убрзо потом и нестају из ње без трага. За девојчицу и њену породицу тај нестанак остаје обавијен велом тајне, али пред читаоцима, који су у овој причи тајни сапутници, двојица патуљака оживљавају и откривају свет сакривен од знатижељних погледа људи.

Тако сазнајемо да ова два јунака имају задатке који су важнији од чувања баштенског цвећа. По налогу врховног патуљка Тихомира, они крећу у потрагу за одговорима на нека важна питања која се тичу тајни природе која нас окружује. Цветко, Дубравко, Тихомир и бројни други ликови које нам Гордана Малетић представља припадају чувеном патуљачком роду. Они поседују невероватне вештине и баве се изучавањем мирисног биља, лековитих трава, тајних и заборављених закона по којима су људи, животиње и биљке повезани у целину свеколиког света. Закона које су људи, удаљени од земље и природних токова, заборавили, а које овај патуљачки род за општу добробит чува и преноси с генерације на генерацију.

Трагајући по свету за одговорима на замршена питања, патуљци ће се суочити с бројним препрекама и, попут правих хероја, храбро их савладати. Са овог путовања они ће се вратити с новим сазнањима и открићима која ће чувати до оног тренутка када буду људима потребна да спасу свет. Са овог путовања вратиће се и читаоци, којима ће ауторка пренети низ племенитих и лепих порука с позивом да се врате моћној природи с којом су повезани нераскидивим и невидљивим нитима живота.

Гордана Малетић позната је широј читалачкој публици по дугогодишњем посвећеном раду у области књижевности за децу и младе. Поред писања поезије и прозе, бавила се и књижевном критиком, превођењем, антологичарским и уређивачким радом и за своје стваралаштво добила више престижних  домаћих награда.

Овај занимљиви роман за основце можете наручити преко нашег сајта,  купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

 

 

 

Корисни линкови

banka intesa