НОВО! Принцезин глобус

04.12.2019

Упознајте Софију, нетипичну савремену принцезу!

У новој књизи Принцезин глобус Принцеза Софија полази у школу. Сви у краљевству узбуђени су и срећни, само се Софија снуждила. Нова радна соба, сто, лампа и столица, па чак ни свечана хаљиница коју је спремао Мали Жика, нису је орасположили. Шта ли је уопште чека у тој школи и које су то нове обавезе о којима сви причају?, питала се непрекидно.

Серијал књига Принцеза Софија намењен је читачима почетницима и, сходно томе, дизајнерско и техничко обликовање прилагођено је потребама оних који тек овладавају овом вештином – у књигама су заступљени већи фонт и проред како би се деци олакшало читање.

Књиге о принцези Софији говоре о мукама одрастања. Иако је Софија принцеза, проблеми који је муче су они сасвим обични, дечји: у књизи Принцезин закон то је први зуб који се спрема да испадне, у књизи Принцезина медаља мобилни телефон који још нема, док у књизи Принцезино извињење Софија учи да буде одговорна према својим кућним љубимцима, мачкама.

С познатом лакоћом и једноставношћу, примереним узрасту којем су књиге намењене, ауторка ових књига Весна Алексић нам доноси веселе и забавне ситуације одрастања. Књиге о принцези Софији илустровала је Бојана Стојановић, a прве две књиге из те едиције Принцезин закон и Принцезина медаља добиле су Награду за најлепшу дечју књигу 63. међународног београдског сајма књига.

Све књиге о Принцези Софији можете наручити преко нашег сајта,  купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa