Креативни центар добитник Награде Изузетна породица 2019!

17.12.2019

На манифестацији „Изузетне личности 2019“, одржаној у четвртак, 12. децембра, у Народном позоришту у Београду, у организацији Агенције “Фабрика“, породица Маринковић, која води издавачку кућу „Креативни центар“, добила је Награду „Изузетна породица 2019“. Награду је доделио стручни жири састављен од 22 угледне личности из света културе, уметности, спорта и економије.

За изузетне личности жири манифестације проглашава оне особе које инспиришу и мотивишу на позитивне друштвене промене, које се издвајају ставом према животу и раду, заснованом на врхунском систему вредности, па стога могу бити позитивни узори средини у којој живе и раде. Међу вредностима се истичу таленат, храброст, аутентичност, предузимљивост, истрајност, великодушност, иновативност итд. Манифестација „Изузетне личности“ већ осам година промовише друштвену одговорност и, осим личности, издваја и компаније и установе које су носиоци истинских вредности. На тај начин доприноси установљавању и развоју вишег стандарда културног миљеа Србије.

Оснивачу „Креативног центра“ Симеону Маринковићу награду је уручила Данијела Стајковић, директорка Прихватилишта за децу и младе на Звездари.

„Хвала мојој породици – ћеркама Љиљани и Славици и зетовима Дејану и Николи, који су свим срцем стварали програм Креативног центра. И, ето, после више од 1000 објављених књига изградили смо једно острво доброте. Пре тридесет година почеле су велике тешкоће у нашој земљи. Ми смо тада одлучили да се боримо књигама: да тако помогнемо да свет буде бољи, да деца имају више радости, да породице паметно и са уживањем подижу своју децу“, поручио је Симеон Маринковић, који је награду примио с ћеркама Љиљаном Маринковић и Славицом Марковић и зетовима Дејаном Беговићем и Николом Марковићем.

Поред Награде „Изузетна породица 2019“, додељене су и награде у категоријама „Млада изузетна личност“, „Изузетан тим“, „Изузетна жена“, „Изузетан мушкарац“ и „Изузетна личност“.

Корисни линкови

banka intesa