Бонго. Или: дружина чудних кућних љубимаца у најужем избору за награду Политикиног Забавника

20.01.2020

Књига „Бонго. Или: дружина чудних кућних љубимаца" ауторке Весне Ћоровић Бутрић нашла се у најужем избору за књижевну награду „Политикиног Забавника“. Ова награда се традиционано додељује већ четрдесет година за најбоље дело намењено младима објављено у претходној години.

 У конкуренцији за најбоље дело у 2019. нашло се 78 наслова, од којих је у ужи избор ушло шест: „Бонго. Или: дружина чудних кућних љубимаца" Весне Ћоровић Бутрић „Нећу да мислим на Праг“ Соње Ћирић, „Како сам постао детектив“ Ота Олтвањија, „Страховита књига“ Уроша Петровића, „Одрасли нису дорасли" Срђана Протића, „Птица на ветар" Весне Алексић.

Књига ауторке Весне Ћоровић Бутрић Бонго. Или: Дружина ретких кућних љубимаца говори о једном необичном јунаку и његовој потрази за пријатељима и месту којем ће припадати. Ова књига је објављена у оквиру едиције Од читања се расте и намењена је читачима почетницима, а самим тим је и прилагођена потребама ове циљне групе. Већи фонт и проред олакшавају малим читачима савладавање ове вештине, док их ведре илустрације младе илустраторке Мање Ћирић на прави начин уводе у свет Бонгових авантура.

Жири за доделу Награде „Политикиног Забавника" у саставу проф. др Лидија Мереник (председница), Зоран Симјановић, Александар Костић, Тихомир Станић и Петар Милатовић 20. јануара саопштиће име добитника, док ће награда бити додељена 25. јануара на Дан „Политике".

Корисни линкови

banka intesa