НОВО! Учим да боље учим

06.02.2020

Зашто и како учити таблицу множења или страни језик? Како побољшати памћење и концентрацију? Како радити домаће задатке делотворно и без стреса? То су питања која деца и родитељи често себи постављају, а нова књига „Учим да боље" учим одговара на њих.

 Аутори књиге Учим да боље учим, намењене млађим основцима и њиховим родитељима, јесу Андре Жиордан, професор на Универзитету у Женеви и писац неколико веома популарних књига о учењу, и Соња Варније, професорка у школи, која настоји да свакодневно смишља разне активности како би својим ученицима помогла да боље уче.

Приручник Учим да боље учим састављен је од пет делова (Учим о себи, Учим да боље учим, Учим на часу, Учим код куће и Учим да се отворим према свету), а сваки од њих садржи око десет одељака посвећених развијању одређене способности, вештине или умећа помоћу низа активности.

Сваки одељак обухвата уводни део, у којем се читаоцу објашњава важност одређене вештине, способности или умећа (самопоуздање, пажљиво слушање, радозналост, боље памћење, организација слободног времена, разумевање школских правила, разумевање родитеља итд.), а затим се пружају веома конкретни предлози и савети о томе како се дата вештина, способност или умеће може унапредити. На крају сваког одељка налази се део Тражим од родитеља да..., који је посебно значајан јер детету даје идеје о врсти помоћи коју би могло тражити од родитеља; родитељима, с друге стране, тај део помаже да боље разумеју дететове потребе и даје им савете о томе како да се понашају у одређеним ситуацијама.

Захваљујући овој књизи са 50 практичних одељака, ученик ће моћи да схвати зашто нешто мора да научи и због чега ће му то касније користити, да увиди како постоје различити начини учења и да помоћу кратких тестова открије онај који му највише одговара, да овлада неким корисним триковима и научи да себи поставља изазове који ће га мотивисати.

Књига Учим да боље учим објављена је у едицији Мала психологија. Она обухвата издања која децу у периоду одрастања упућују на то како да се суоче с разноврсним проблемима и разреше их на најбољи могући начин. Оно што је посебна предност ових књига, па тако и приручника Учим да боље учим, јесу јасна објашњења и делотворни савети, као и то што су писане једноставно, па их деца могу лако разумети.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у Клубу књижари „Креативни центар“ у Београду (ТЦ „Еуроцентар“, Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa