НОВО! СВИ СЕ БРОЈИМО

14.02.2020

На почетку књиге упознаћете дечака Томаса и његову породицу, а потом и бројне друге јунаке и занимљиве породице. Од странице до странице моћи ћете да пратите све оно што се с њима дешава, где се све они сусрећу и на који се начин њихове приче преплићу.

Полазећи тако од једног дечака, па све до невероватне цифре од седам и по милијарди људи на нашој планети, ауторка укршта судбине различитих особа и поручује младим читаоцима да свако од нас има своју, јединствену причу, али да смо сви део једне велике заједнице – света у којем живимо.

Сви се бројимо, по много чему је необична и забавна књига, у којој ће уживати читаоци различитих генерација. То је књига откривалица у којој ће радозналци оштрог ока открити многе мале и велике тајне обичних и необичних људи. То је и књига за бројање у којој најмлађи читаоци могу да пребројавају јунаке, а уз све то је и књига која нам преноси племените поруке о важности уважавања других и развијања толеранције у свету који нас окружује.

Књига Сви се бројимо објављена је 2018. године и досад је преведена на скоро тридесет светских језика. Освојила је бројне награде, међу којима се издвајају: Награда Нордијског савета за најбољу књигу за децу и младе 2019, Норвешка национална награда за најбољи дизајн дечје књиге у 2019, као и Награда за најлепшу књигу у истој години. Сви се бројимо уврштена је и у каталог најбољих књига за децу White Raven 2019. за 2019. годину, који издаје Минхенска дечја библиотека.

Објављивање ове књиге помогла је Агенција NORLA, која промовише норвешку књижевност у свету.

"Књига Сви се бројимо издваја се по својој оригиналности. Њу можете да читате изнова и изнова и сваки пут ћете открити нешто ново. У њој ћете спознати мисли и осећања других, а можда ћете се и препознати у неком лику из књиге."

Из образложења жирија за доделу Награде за најбољу нордијску дечју књигу Нордијског савета

„Књига Кристин Рушифте фасцинантна је, амбициозна и јединствена. Ауторка на одличан начин комбинује бројање и задатке типа потражи-пронађи с причама о својим јунацима које постепено развија. Ова необично и богато илустрована књига такође преноси веома важну поруку читаоцима.“

Из образложења жирија за доделу Норвешке књижевне награде Brageprisen

„У овој одличној књизи можете уживати сатима и неће вам бити досадно ни у једном тренутку! Лако ћете се изгубити међу њеним страницама, док лутате напред-назад трагајући за причама јунака који се крију на илустрацијама.“

Из каталога White Raven 2019. Минхенске дечје библиотеке

Ауторка ове књиге Кристин Рушифте магистрирала је на предмету илустрација књиге на Универзитету Кингстон у Енглеској. Радила је на најразличитијим пројектима и до сада је написала и илустровала осам сликовница, за које је добила бројне награде. Њене књиге су богатог колорита, духовите и с много детаља на илустрацијама, што их додатно чини занимљивим и забавним за читање.

Корисни линкови

banka intesa