НОВО! Ми и наша историја

07.07.2020

Књига "Ми и наша историја" је свеобухватна прича о светској историји, намењена пре свега младим љубитељима науке о прошлости.

Ова историја света, писана у првом лицу множине, омогућава читаоцу да буде саставни део човечанства сваке историјске епохе. Занимљиве текстове о културама са свих континената прате бројне илустрације и детаљне мапе доприносећи томе да далека прошлост постане разумљива и блиска.

Књига Ми и наша историја даје хронолошки преглед догађаја од појаве нашег заједничког претка у Африци до наших дана. У најранијој историји били смо ловци сакупљачи, а затим смо изумели алатке и постали земљорадници или сточари. Скривали смо се у пећинама, а хиљадама година касније научили смо да градимо куће. Створили смо писмо, бавили се филозофијом, астрономијом, геометријом. Подизали смо храмове, страховали од богова, сукобљавали се или удруживали. Откривали смо удаљене крајеве и освајали територије. Посвећивали смо се занатству или радили у фабрикама за бедне наднице. Ратовали смо, мирили се, борили за људска права… Наша прошлост била је пуна борбе за опстанак, колонизације, револуција, ропства и ратова.

Желели смо да испричамо нашу историју. Не историју краљева, краљица, вођа, емира, великих могула, императорки, царица, председника и диктатора … већ нашу. Историју мушкараца, жена и деце становника Земље. Тај роман-река почиње пре приближно 150.000 година и не завршава се, а његови јунаци смо ми. Упркос мрачним раздобљима, честим ратовима и сукобима с којима се и данас суочавамо, открили смо, направили и створили много тога чудесног и променили смо свет. Иако смо често били подстицани да мрзимо једни друге, умели смо да градимо и братске односе. Погледајмо – не стављајући ову или ону земљу у први план – шта смо доживели за све то време. Шта ће окрити тај поглед?, поручују аутори књиге Кристоф Ила-Сомер и Иван Помо.

Књигу можете купити преко нашег сајта, у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa