НОВО! Шта све Ана зна...Полазак у школу

14.07.2020

Сликовница преклапалица "Полазак у школу" Симеона Маринковића и Душана Павлића тринаеста је књига у едицији сликовница о малој Ани "Шта све Ана зна..", која је намењена најмлађим читаоцима.

Из најновије књиге Полазак у школу деца ће научити битна правила понашања која су у вези са овим важним догађајем. Мали читаоци ће сазнати да је важно да ујутру устану на време, да се сами спреме и обуку, као и да доручкују пре поласка у школу. Научиће да на часу треба бити пажљив, слушати друге и тражити реч подижући руку. Откриће да у школи постоји библиотека, дивно место на којем Ана проводи време. Осим правила која важе на часовима, деца ће, уз Анину помоћ, сазнати и нека важна правила понашања током игре у школи. Прочитаће да је у игри битна сарадња и да се другарима треба извинити ако негде погреше.

Припрема детета за полазак у први разред изузетно је значајна како би то био не само важан већ и срећан догађај. Ведрим илустрацијама и јасним саветима ова књига може помоћи детету да боље прихвати школу и да се лакше снађе у њој. 

Нова књига Полазак у школу добра је прилика да деца упознају Ану Лукић, уколико је већ нису срела у неким од претходних књига из едиције Шта све Ана зна... Ана је девојчица која брзо и лако стиче драгоцене навике потребне за бољи, лепши и здравији живот. У претходним књигама Ана се бавила спортом, уживала је у природи, показала је да воли чистоћу око себе и да води рачуна о здравој исхрани. Указала је најмлађима на важност одмарања и опуштања после напорног рада, као и неговања складних односа међу пријатељима. Најмлађима је досад дала много савета у вези с другарством и објаснила им је шта све треба да знају да раде у кући. 

На почетку сваке књиге из ове едиције налази се порука одраслима психолога др Наде Кораћ, која служи као мало упутство родитељима за заједничко читање. Док читате ову књигу детету, разговарајте с њим о томе шта пише у њој, пажљиво слушајте дечја питања, поштено се трудите код одговора, не избегавајте да кажете не знам, понекад питајте: А шта ти мислиш да то значи...? како бисте проверили колико дете разуме оно што је прочитано и шта мисли о томе. Читање треба да буде прилика за боље међусобно упознавање, дружење и уживање.

Велика популарност едиције Шта све Ана зна... не само код нас већ и у иностранству (књиге су преведене на десет језика) говори у прилог томе да су аутор и илустратор нашли прави начин за ненаметљиво и занимљиво представљање важних правила у вези са одрастањем. Сва Анина правила дата су у овим преклапалицама као нека врста загонетке – прво се поставља питање, а онда се открива скривени одговор. Тако се, као и у другим књигама преклапалицама, читање претвара у игру питања и одговора, што олакшава дететову идентификацију с ведром Аном и уводи га у свет одраслих на прави начин – путем одговорности.

Књигу можете купити преко нашег сајта, у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30), или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa