НОВО! Пут родитељства: од мрвице до звезде

21.07.2020

Књига „Пут родитељства: од мрвице до звезде“ настала је са идејом да буде ослонац родитељима у првим месецима живота мајушне и осетљиве превремено рођене бебе.

У едицији Добар родитељ недавно објављен је приручник за родитеље превремено рођене деце Пут родитељства: од мрвице до звезде ауторке Милице Лазаревић Јекић. Износећи своје искуство путем дневничких забележака, ауторка читаоцима открива све оно што превремени порођај уноси у породицу: говори о утицају неочекиваног порођаја – како на маму и тату тако и на њихово окружење – о емотивном аспекту борбе за бебино здравље и важности заједништва породице у тим тренуцима, о нези бебе у првим данима родитељства у болничким условима и уз помоћ медицинског особља, као и самостално, код куће, по изласку из болнице. Приручник садржи и делове који представљају медицинске осврте прим. др сц. мед. Милице Ранковић Јаневски, директорке Института за неонатологију у Београду, на најчешћа питања која родитељи постављају у овим ситуацијама.

                „Није свако родитељство исто, нити је сваки његов почетак онакав каквом се родитељи надају током блажених дана трудноће. Превремени порођај у мамин и татин живот уноси пометњу, а превремено рођена беба за целу породицу истовремено постаје извор неизрециве среће и дубоке бриге. Једна таква беба била је и Сунчица, која је рођена у 26. недељи трудноће с тежином од свега 750 грама. Књига „Пут родитељства: од мрвице до звезде“ представља хронологију њене борбе за освајање живота, све до коначног доласка кући из болнице, скоро пет месеци након порођаја. Ова прича испричана из личног угла настала је са идејом да буде ослонац родитељима у првим месецима живота мајушне и осетљиве превремено рођене бебе. И, коначно, ова звездана прича свим родитељима указује на то да су посвећеност и истрајност најсветлији путокази на путу родитељства“, истиче ауторка књиге.

„Пред читаоцима је једно посебно дело о теми с којом се не сусрећемо често: о бебама које су „пожуриле“ и о родитељству у посебним околностима. Статистика каже да се свака десета беба у свету роди пре времена. Када изостане велики, срећни догађај, а славље замене брига, стрепња и неизвесност, родитељима превремено рођених беба потребни су разумевање, подршка и помоћ, а управо то им пружа ова књига. Књига од родитеља – за родитеље. Ово је лична исповест и дневник, приручник и водич, „пријатељ“ родитеља превремено рођених беба и њихов појас за спасавање. Непроцењиво је благо научити од Милице Лазаревић Јекић да оптимизам мора бити избор и да је љубав увек једина права могућност“, рекла је о књизи др Милица Ранковић Јаневски, педијатар неонатолог и рецензент књиге.

Књигу можете наручити преко нашег сајта или купити у Клубу књижари Креативни центар (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30) или у некој од боље снабдевених књижара широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa