НОВО! Порука у боци

14.08.2020

ПОРУКА У БОЦИ је нова књига за старије основце чувене норвешке списатељице Марије Пар, која је нашим читаоцима позната по романима СРЦЕ ОД ВАФЛА и ДЕВОЈЧИЦА ИЗ СВЕТЛУЦАВЕ ДОЛИНЕ.

Роман Порука у боци преведен је на више од 20 језика и објављен широм света (Енглеска, Данска, Бугарска, Немачка, Русија, Италија, Шведска ...). Освојио је значајну награду Brageprisen  за најбољу књигу за децу у Норвешкој 2017. године и номинован је за награду The Bookseller за 2017.

Ауторка овог романа Марија Пар рођена је 1981. године у селу Фиско, у Норвешкој. Студирала је норвешки језик и књижевност, стручно се усавршавала за наставника, а онда је почела да пише књиге за децу. Креативни центар је објавио до сада два њена романа: Срце од вафла и Девојчица из светлуцаве долине. Својим дебитантским романом Срце од вафла Марија Пар постигла је велики успех и представила нам први пут авантуре деветогодишњег Трилеа и његове нераздвојне и немогуће другарице Лене. У роману Порука у боци Марија Пар наставља причу о њиховом пријатељству и бројним забавним догодовштинама које су уследиле само неколико година касније.

За свој рад ауторка је добила многобројне престижне награде, међу којима се издвајају Brageprisen у Норвешкој, Награда за најбољу књигу за децу у Немачкој, као и Награда Sult за изузетан допринос књижевности за младе.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30; Уроша Мартновића 12, Нови Београд), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa