НОВО! 32 игре за свако дете

02.09.2020

Ново издање "32 игре за свако дете" садржи илустроване карте са занимљивим традиционалним и савременим играма намењеним деци предшколског и основношколског узраста. Издање може бити веома корисно и васпитачима, учитељима и аниматорима у раду са децом.

Ауторка књиге 32 игре за свако дете је Љубица Сикимић, педагог, писац за децу и неуморни сакупљач дечјих игара. Веома дуго је од деце и одраслих широм Србије записивала и тако од заборава сачувала много старих и нових дечјих игара. Ова збирка представља мали допринос великој грађи до сада сакупљених традиционалних дечјих игара нашег народа. Она чини документ о богатом и разноврсном народном стварању ранијих генерација и прилог су ризници наше народне културе.

Игре су деца стварала од давнина. Стварају их и данас, за себе и по својој мери, због чега им се најчешће нема шта додати ни одузети. Игре су њихова природна потреба и једна од њихових примарних активности. Старе дечје игре, преношене генерацијама деце, сачуване су до данашњих дана као једно од значајних средстава васпитања.

Ауторка сматра да игре омогућавају најбоље дружење, да благотворно делују на развој осећања и зближавање с другима и доносе добро расположење. Оне у први план стављају дететов домет успешности, уче га да комуницира са саиграчима и да понекад пред њима контролише емоције како не би открило тајну улогу коју има у игри. Игре омогућавају детету да кроз бројне покушаје развија своју тежњу да буде боље и успешније и да се не мири са неуспехом у извршавању задатака.

Игре које садржи збирка 32 игре за свако дете детету омогућавају да се дружи – заједничка игра доноси радост и незаборавне заједничке тренутке; да бира – прихватање улоге у игри доводи до учвршћивања добрих односа у колективу и стицања сигурности у себе; да развија брзину – динамичне игре утичу на развој моторике и на брзо интелектуално реаговање; да буде добро расположено – игре које у себи носе искре здравог дечјег хумора стварају пријатну атмосферу.

Љубица Сикимић је педагог и писац за децу и младе. После завршене учитељске школе и педагогије на Филозофском факултету у Београду, радила је у различитим васпитним установама. Написала је приручник о васпитању деце намењен родитељима и објавила више чланака у стручним часописима чија је тема био васпитни рад у вртићима. Аутор је више књига за децу – Зоолошка причанка, Златни кавез, Протрчи испод дуге, Јежић Јешко, Шта деце причају и Како дете расте и учи у породици.  Као сакупљач дечјих игара, објавила је књиге Дечје игре некад и сад и Дечје игре јуче, данас, сутра. Књигу је илустровао  наш чувени илустратор Мирољуб Милутиновић Брада.

Ову књигу можете наручити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30; Уроша Мартновића 12, Нови Београд), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa