НОВО! Цртанка за најмлађе и Бојанка за најмлађе

14.09.2020

Две занимљиве радне свеске за најмлађе помоћи ће деци да у раном узрасту развију моторичке вештине и да се припреме за писање, цртање и бојење.

Књиге Цртанка за најмлађе и Бојанка за најмлађе пружају могућност деци да се слободно изражавају и развијају фину моторику, прецизност, самопоуздање, концентрацију и пажњу – вештине које ће им много значити када једног дана крену у школу.

Задаци за цртање и бојење у овим радним сликовницама пружиће најмлађима прилику да вежбају држање и коришћење оловака и бојица. Уз помоћ миша, пчелице и других веселих јунака ових књига, деца ће се добро забавити и овладати покретима који су кључни за касније учење писања.

Графичко-ликовне активности, међу којима су цртање и бојење, вишеструко су значајне за рани развој детета. Оне подстичу развој перцепције, интелигенције, координације покрета и говора. Степен развоја дечјег ликовног изражавања саставни је део дететовог психофизичког развитка и може се веома разликовати од детета до детета.

Аутори радних сликовница Цртанка за најмлађе и Бојанка за најмлађе на крају књига дају одраслима корисне савете о томе на који начин да помогну деци да савладају прве кораке у цртању и бојењу: Набавите деци квалитетне и разнобојне воштане бојице, оловке у боји и лако периве фломастере за различите дебљине линија. Важно је да они буду згодни за мале руке, а најважније је да децу стално што више охрабрујете! Немојте се бринути ако приметите да дете не користи исправну боју или ако користи и једну и другу руку за држање бојице. Нека малишани експериментишу прибором за цртање и бојење цртајући облике и шаре онако како их слике на страницама инспиришу.

Ове две књиге можете купити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa