НОВО! Да ли лаје морски пас?

15.09.2020

Нова збирка песама Пеђе Трајковића намењена је предшколцима и млађим основцима.

У едицији Развигор, објављена је збирка песама аутора Пеђе Трајковића Да ли лаје морски пас? намењена узрасту старијем од пет година.  Едиција Развигор настала је с намером да се најмлађим читаоцима и њиховим родитељима представи избор најлепших песама проверених домаћих аутора, уз које ће заједно расти и неговати љубав према књигама.

Разиграни и весели стихови Пеђе Трајковића распоређени су у три поглавља – Нисам вам ја сића из дечјег вртића, Баш ми прија фамилија и Читајући приче карактер се стиче. Они узрасно прате свог малог читаоца од првих дана и бебеће среће, преко вртића, који је ТИЋ спреман за први лет, па све до спознаје да ће доћи и тај невероватни дан када ће чак и вртић да се омали и биће време за полазак у школу. У овим песмама жонглирамо звуковима и речима Дрекавци дрече, / Кмекавци кмече, / Мукавци мучу, / Гукавци гучу, / Зрикавци зричу; постављамо немогућа питања у потрази за немогућим одговорима: Одакле долазе бебе?; Да ли лаје морски пас? и непрекидно се играмо зато што је игра најважнији и најозбиљнији дечји посао – Што срце жуди, то игра буди, / Таласи среће сада нас носе. / Игром растемо добри људи / – ИГРАЈМО СЕ, ИГРАЈМО СЕ!

Посматран из дечје перспективе, свет осликан у песмама Пеђе Трајковића је необично забавно и занимљиво место. То је место које можемо пожелети сваком детету зато што ту родитељи не „родитељају“, / Већ успаванке певају / Воле нас и љубе; ту се одраста међу шареним цвећем, на мамином длану и у топлом гнезду, у кругу бројне породице. Место које смо у овом ужурбаном времену и свету, где су деца престала да се пењу по дрвећу и играју на трави, полако почели да заборављамо и зато је неопходно да му се враћамо.

Попут аутора Пеђе Трајковића, илустраторка Ана Петровић је својим разиграним стилом допринела да ове духовите песме и њихови јунаци, обични и необични, оживе пред читаоцима.

Ову књигу можете купити преко нашег сајта, купити у нашим књижарама у Београду (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд), као и свим боље снабдевеним књижарама широм Србије.

Корисни линкови

banka intesa