Тиги путује

25.09.2020

Погледајте кратки анимирани филм "Тиги путује".

Авантуре Тигрића Тигија и његових другара инспирисале су креативну породицу Рајнингер, илустраторку књига Евелину Даневу Рајнингер и Далибора Рајнингера, да причу о Тигију пренесу и у формат кратког анимираног филма Тиги путује који можете погледати на нашем YouTube каналу.

Уз одлично анимиране сцене из књиге Тиги путује и веселу песмицу која их прати, у извођењу Алексе и Максима Рајнингера, деца ће усвојити нове појмове и добро се забавити.

Књиге из серијала о Тигрићу Тигију упознају малишане с првим речима, подстичу машту, развијају истраживачки дух и способност довођења слика и појмова у међусобну везу. Отварањем прозорчића иза којих се крију одговори, најмлађи читаоци ће, уз Тигијеву помоћ, на забаван и подстицајан начин стећи добре навике, научиће да именују животиње и сазнаће многе занимљивости. 

Једноставан текст и топле илустрације прилагођене су деци у узрасту до три године, а прозорчићи који се отварају претварају картонску сликовницу у занимљиву играчку. Питања упућују децу на посматрање, запажање, размишљање и закључивање, што помаже развоју маште и интелигенције. Конципиране на тај начин – као комбинација књиге и играчке – сликовнице из ове едиције идеалне су за развијање почетног позитивног односа према књизи код најмлађих читалаца.

За све љубитеље сликовница с прозорчићима припремили смо посебну акцију: куповином две књиге из серијала о Тигију преко нашег сајта или у нашим књижарама у Београду, остварићете попуст од 30%.

Ова акција важи до среде, 30. септембра на нашем сајту и у нашим књижарама:

- Клуб књижара Креативни центар, ТЦ Еуроцентар, Македонска 30

- Клуб књижара Креативни центар, Нови Београд, Уроша Мартиновића 12 (улаз из Омладинских бригада)

 

Корисни линкови

banka intesa