Дечја недеља у "Креативном центру"

05.10.2020

Поводом Дечје недеље која се ове године одржава од 5. до 11. октобра, читаоце очекује посебна акција. Десет одабраних књига "Креативног центра" које су током година добиле награду "Невен" биће на попусту од 25%!

Ова акција важи на нашем сајту, као и у нашим књижарама у Београду:

- Клуб књижара "Креативни центар" (ТЦ "Еуроцентар", Македонска 30)

- Клуб књижара "Креативни центар" (Нови Београд, Уроша Мартиновића 12)

Дечија недеља је национална манифестација која се обележава сваке године током прве недеље октобра. На нашим просторима Дечија недеља се обележава од 1934. године, непрестано се развијајући и прилагођавајући своје циљеве потребама и проблемима деце. Од 1987. године Дечија недеља је, на предлог организације Пријатељи деце Србије, уведена у закон о друштвеној бризи о деци. Основни документ за планирање и реализацију активности у току Дечије недеље је Конвенција о правима детета Уједињених нација усвојена 1989. године.

Током Дечје недеље организација Пријатељи деце Србије традиционално додељују књижевну награду Невен чији је циљ подстицање стваралаштва за децу и афирмација аутора и најуспешнијих остварења за децу у протеклој години. Ова најстарија и најзначајнија награда у области културе за децу, установљена је 1955. године. Додељује се у три категорије: белетристика, популарна наука и илустрација књиге или сликовнице .

За 30 година постојања Креативни центар је освојио чак 28 Невена.

Корисни линкови

banka intesa